RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Getty)

- Kan du telle?

Sist oppdatert:
- Si etter meg: 4-3-2-1-0-1, sa Annika til Suzann. Så snudde alt.

KILLEEN CASTLE (Nettavisen): Den første dagen av Solheim Cup i 2005 på Crooked Stick Golf Club i Indiana er Suzann Pettersen og verdensener Annika Sörenstam på vei mot et forsmedelig tap for amerikanerne Laura Diaz og Michele Redman. Med seks hull igjen å spille ligger amerikanerne foran med fire hull.

Sörenstam lener seg over til sin yngre norske partner, og spør:

- Kan du telle?

- Si etter meg: 4-3-2-1-0-1. Det er nok hull igjen å spille, sa den svenske legenden før hun nesten satte utslaget på det 13. hullet på Crooked Stick rett i koppen.

Suzann Pettersen husker ikke hvem de spilte mot den dagen for seks år siden, men hun husker Sörenstams lille peptalk, og hun husker resultatet.

- Vi vant matchen på det 18. hullet. Det var et typisk Annika-øyeblikk, har hun tidligere fortalt til Golfweek.

Det øyeblikket så sånn ut for de som var til stede:

Comeback-kid
Vel Suzann, det er vel like mye et Suzann-øyeblikk. For er det noe den norske jenta er kjent for i golfverden, er det sine comeback i Solheim Cup.

I 2002 lå hun fem hull ned med fem igjen å spille mot Michelle Redman. Det så ut som om rookien fra Norge skulle dumme seg ut i sin første singelmatch i Solheim Cup.

Da dro Suzann frem storspillet, vant de siste fem hullene og delte matchen. Hva er det som gir 30-åringen fra Oslo denne evnen til å komme tilbake når det ser som mørkest ut? Svaret har hun selv, og det er ganske enkelt:

- Jeg hater å tape, sier hun til Nettavisen.

Mangler seier i single
Nettopp derfor er det en ting som irriterer Suzann Pettersen kanskje mer enn noe annet fra karrieren hennes. Til tross for at hun har spilt fem ganger tidligere i Solheim Cup, har hun aldri vunnet en singelmatch på søndag. Hun har delt to og tapt tre.

- Ja, det irriterer meg, innrømmer Suzann, men velger heller å finne glede i statistikken hun har i parspill. Der står hun nemlig med ni seirer, fire tap og tre delte kamper.

- Jeg har spilt med mange ulike personer gjennom de årene jeg har spilt. Det handler om å få det beste ut av hver enkelt. De som kjenner meg sier de liker å ha meg på sin side, for jeg gir ikke opp, sier 30-åringen og trekker frem et eksempel fra Barsebäck i 2003:

- Jeg spilte med Patrica (Meunier-Lebouc, red. anm.) da hun var gravid i Barsebäck, og jeg pushet henne hele veien. Hun har takket meg i etterkant for hvor PÅ jeg var, forteller Suzann.

Og akkurat Solheim Cup 2003 er den Pettersen kan se tilbake på med størst glede. Ikke bare vant Europa med utklasningssifrene 17,5 mot 10,5, men den norske jenta vant like godt alle sine lagmatcher og samlet dermed fire av Europas poeng. At det ble tap for Cristie Kerr i singlespillet gjorde ikke så mye da, for alt var allerede avgjort.

Men siden 2003, har det vært lite å glede seg for Europa. USA vant i 2005, 2007 og 2009.

Amerikanerne må finne seg i å være favoritter i år igjen, selv om de prøver å skyve stempelet over på hjemmelaget før de første ballene slås ut tidlig fredag morgen på Killeen Castle i Dublin.

USA kan slås
Verdensrankingen sier rett ut at USA har de beste spillerne, og også Suzann Pettersen mener at Europa er underdogs. Men det betyr ikke at USA er uslåelige.

- Vi har et veldig stødig lag. Det er det beste europeiske laget jeg har vært med på. Ja, vi kan slå dem, sier Suzann.

Hun mener også at det har vært jevnere de siste årene enn det resultatene tilsier.

- Hvorfor har vi tapt? Vi har vært uheldige. Det har gått på marginene. I fjor satte amerikanerne puttene på de siste hullene, som vi misset, sier hun.

Som den høyest rangerte europeiske spilleren hviler det et visst ansvar på Suzann Pettersens, tross alt unge skuldre. Men hun føler det ikke sånn.

- VI trenger 12 gode spillere til å prestere bra. Her er det 12 likeverdige spillere. Man vinner ikke dette alene, understreker hun.

Solheim Cup begynner fredag morgen med fire foursomematcher, før det blir fire fourballmatcher på ettermiddagen. Det samme programmet gjentas lørdag, før det søndag skal spilles 12 avgjørende singlekamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere