RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kan nesten ikke tro jeg vant

Sist oppdatert:
- Jeg kan nesten ikke tro at jeg har vunnet en major, jubler Suzann Pettersen.

Det norske golfesset gikk til topps i McDonald's LPGA Championship, etter en fantastisk sisterunde på 67 slag - fem under par. Dermed tok hun sin andre seier på LPGA-touren for året, og sin første major-tittel i karrieren.

- Jeg kan nesten ikke tro at jeg har vunnet en major! Jeg har bare så vidt begynt å vende meg til å vinne turneringer, sa en superfornøyd Tutta til ESPN etter seieren.

Full kontroll på nervene
Tutta ble altså historisk igjen.

Suzann ledet omtrent fra start til mål på søndagens avsluttende runde, og virket ikke til å være plaget av nervene som ødela for henne under årets første major-turnering. Da ledet hun med to slag til det gjensto fire hull, men måtte ta til takke med 2. plass. Søndag kveld måtte hun få par på det siste hullet for å hindre at det ble omspill, men Tutta hadde ingen problemer med å toputte for fire slag på det 18. hullet.

I det hele tatt - gjennom hele helgen har Suzann vært stødigheten selv. Hun endte totalt på 14 under par, og på den siste runden var det bare en bogey på hull ni som ødela for et ellers perfekt scorekort. Det ble seks birdies på den norske jenta.

- Forrige gang var jeg så nærme. Å komme hit og vinne når jeg kjente presset på 18. hullet - det var fantastisk! jublet hun.

Pizzaputter
En av nøklene til helgens triumf, var putteren som hun brukte. Hun lånte den av sin spillpartner på pro-am-turneringen på onsdag.

- Jeg puttet veldig bra i dag med den - pizzaputteren som jeg kaller den. Han er nok stolt nå når jeg snakker om ham, fortalte Tutta videre. Hun følte seg rolig og avslappet hele runden, og lot seg ikke stresse av at de andre spillerne også senket birdies.

Det er liten tvil om at hun er blant verdens aller beste kvinnelige golfspillere for tiden. I tillegg til sine to seirer, har hun også to 2. plasser i årets sesong, og hun kommer til å gjøre ytterligere et byks på verdensrankingen etter dette. Før helgens major-turnering lå hun på 12. plass. Med stor sannsynlighet kommer hun til å komme seg inn på topp ti-listen nå.

300.000 dollar
For seieren i helgen kunne hun sette ytterligere 300.000 dollar inn på kontoen sin - eller 1.803.390 norske kroner. Dermed passerer hun en million innspilte dollar denne sesongen. Totalt har hun spilt inn 1.023.133 dollar, eller godt over seks millioner kroner. Hun nærmer seg dermed suverene Lorena Ochoa, som topper pengelisten.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg kan også bruke ordet ubeskrivelig nå, for det er faktisk det, sier Tuttas manger Jan Ove Nystuen til Nettavisen.

Nystuen hadde på følelsen før turneringen at Suzann skulle komme til å vinne.

- Det var noe med måten hun snakket på og oppførte seg på. Jeg hadde så troen på det, og jeg visste at banen og turneringen passet for henne, og så tar hun ut det aller beste, forteller Nystuen videre.

Og han er ikke i tvil om at Suzann rangerer denne seieren høyere enn den første.

- Det er tross alt en major, som er noe av det største du kan vinne. Nå går hun inn i historiebøkene.

Champagne
Nystuen var spesielt imponert over måten Suzann svarte på angrepet Karrie Webb satte inn. Webb gikk i ballen foran Suzann, og hver gang Webb fikk en birdie, svarte det norske golfesset.

- Karrie Webb har vunnet så mye, også majors, og likevel klarer Tutta å stå imot. Nå er hun en vinner med stor V, skryter manageren.

Det blir neppe mye søvn på ham nå.

- Nå har vi sprettet en champagne her. Forrige gang hun vant, drakk vi musserende. Jeg syntes dette fortjente champagne, ler han,

- Fantastisk ambassadør
Karrie Webb ble altså nummer to i turneringen, akkurat som i fjor. Na On Min, som ledet med ett slag på Tutta før den siste runden, begynte dårlig, men tok seg kraftig opp mot slutten etter blant annet fire birdies på rad på back nine. Dermed ble den sørkoreanske jenta nummer tre.

Sportssjef i Norges Golfforbund, Frode Scheie, er fra seg av begeistring.

- Dette er en enestående prastasjon av Norges for tiden beste kvinnelige idrettsutøver - uansett idrett. Hennes prestasjoner denne sesongen har virkelig satt Norge på golfkartet. Suzanns framgang gir en enorm motivasjon til alle som er lidenskapelig opptatt av golf og forhåpentlig utløser det en rekrutteringsboom til golfsporten. Tutta er en fantastisk ambassadør for norsk golf, jubler han i en pressemelding.

P.S Michelle Wie endte sist av de som klarte cuten. Hun var 35 slag bak Tutta...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere