RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Kjempedeilig!

Sist oppdatert:
Henrik Bjørnstad er videre i PGA-kvalifiseringen etter en glitrende sisterunde.

Etter to runder på par har Henrik Bjørnstad virkelig fått det til å svinge på PGA-kvaliken i Texas. Tredjerunden ble gått på -3, mens fredagens sisterunde ble en skikkelig triumfferd.

Eagle
Den tidligere PGA-proffen gikk fem slag under par, med en eagle på hull 13 som det store høydepunktet.

- Dette var kjempedeilig, man vet jo aldri hvordan det kan gå mot slutten. Jeg er veldig fornøyd med runden i dag. Jeg puttet mye bedre og slo ballen nærmere pinnen enn jeg hadde gjort tidligere, sier Bjørnstad til Nettavisen.

Dermed gikk 26-åringen åtte slag under par i sin kvalikpulje, noe som holdt til en 10. plass. Siden de 26 beste går videre til neste kvalikpulje er Bjørnstad sikret avansement.

Son-gutten har fem slag å gå på ned til 26 plassen i øyeblikket.

- Jeg har en veldig god følelse nå. Det er kjempedeilig å gå videre, litt fordi spillet ikke har så bra som før, sier Bjørnstad.

Hjem og trene
Nå skal nordmannen hjem for å trene, før PGA-kvaliken fortsetter om to uker:

- Det skal bli godt å komme hjem å trene nå. Det blir nok mest teknikk. Jeg har spilt turneringer seks uker på rad, og da er det lett at teknikken sklir litt ut.

For to år siden kom Bjørnstad seg gjennom det trange nåløyet til PGA-touren. 25 spillere av drøyt 1000 sikrer seg det lukrative kortet.

- Så langt har jeg likt å spille kvalifisering, det har ofte gått bra. Men det er annerledes hver gang. Det eneste man kan gjøre er å ikke tenke for langt fremover.

Thorps nedtur
Marius Thorp hadde en grå dag fredag, og ser ut til å ryke ut av PGA-kvaliken. Thorp gikk på +9, noe som betyr +7 og 61. plass før sisterunden lørdag.

Torstein Nævestad hadde heller ingen god tredjerunde i Georgia. Nævestad gikk seks slag over par, og ligger åtte over før sisterunden. Det holder i øyeblikket til en 44. plass, og det ser mørkt ut for videre avansement i kvaliken.

Morten Orveland kom omsider i gang med sin kvalifisering fredag kveld, og fikk en god start. Orveland gikk på -1 på sin førsterunde på en regntung bane i Florida, noe som er et godt utgangspunkt før fortsettelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere