RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Litt for mye skader har ødelagt

Suzann Pettersen har en siste mulighet til å vinne en turnering i år. CME Group Tour Championship spilles denne uken.

Jentenes svar på selveste FedEx Cup avgjøres denne uken, skriver Golfnews.no. Totalt 72 av de beste spillerne på Race to the CME Globe pegger opp ballen denne uken og kjemper om 1 million dollar i første premie.

Gjennom hele sesongen har jentene spilt mot denne uken. Kun de aller beste har kvalifisert seg til finale som spilles i Naples, USA. I motsetning til FedEx Cup kan ikke alle som deltar vinne sammenlagt.

Kun de ni beste har en matematisk mulighet til å stikke av gårde med millionbonusen. Forskjellen på første og andre plass er enorm og det skiller ikke mindre enn 700.000 dollar.

Dessverre har vi ikke Suzann Pettersen blant disse ni beste.

Hun ligger på en 12.plass og uten mulighet til å vinne Race to the CME Globe sammenlagt – men hun kan vinne turneringen og ta årets siste trofé med seg hjem.

Hun har den siste tiden gjennomgått en rekke endringer, med både caddie og trenerbytte. Pettersen har ikke vært like jevn som hun er kjent som, være plaget av skade, men tross det hatt ti topp-10 plasseringer og spilt inn nærmere en million dollar.

- Det har vært en sesong på det jevne, men med litt for mye skader og ujevnt spill. Nå satser jeg alt i siste turnering før det blir juleferie i Norge, sier Tutta i en pressemelding til NGF, ifølge Golfnews.no.

I fjor vant kinesiske Shanshan Feng. Hun er tidenes første spiller fra Kina til å vinne på LPGA-tour og ikke minst en Major. Hun vant LPGA Championship foran vår egen Suzann Pettersen i 2012.

Ved hjelp av en seier og ikke mindre enn 12 topp-10 plasseringer er hun også i år ranket høyt nok til å kunne vinne sammenlagt. Før ukens oppgjør ligger hun på en 6.plass. 

Les flere golfsaker hos Golfnews.no!

Dette er første året det spilles som en cup og den er med på å gjøre jentenes høst vesentlig mer spennende enn tidligere. En rekke både viktige og store turneringer har blitt spilt de siste ukene.

Det er tre spillere som styrer sin egen skjebne denne uken. De tre første på rankingen vinner sammenlagt med seier i selve turneringen. Ikke overraskende finner vi verdensener Inbee Park (2.plass), Stacy Lewis (1.plass) og Lydia Ko (3.plass) på de tre første plassene på Race to the CME Globe.

De har dominert sesongen selv om Lewis har slitt litt de siste månedene. Trioen kjemper også om Player of The Year utmerkelsen, mens Lydia Ko allerede har kapret Rookie of the Year.

Den spennende avslutningen spilles samme uke som finalen på Europatouren, DP World Tour Championship. Den går som vanlig av stabelen i Dubai på velkjente Jumeirah Golf Estates.

Denne artikkelen er levert av Golfnews.no.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere