RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Øyvind Ludt (Mediehuset Nettavisen)

- Naturlig at nordmenn ikke forstår

Sist oppdatert:
Den svenske legenden mener at nordmenn bør sette Suzann Pettersen utrolig høyt.

KILEEN CASTLE (Nettavisen): Norske eksperter, i alle fall de golfinteresserte, har lenge skrytt Suzann Pettersens prestasjoner opp i skyene. Men slik er det alltid når nordmenn snakker om nordmenn.

Hva sier den internasjonale ekspertisen om 30-åringen fra Oslo som er ranket som den nest beste kvinnelige golfspilleren i verden, og som er den største stjernen blant de 24 som spiller i helgens Solheim Cup?

Mell Randall har dekket golf siden 1997 for Golf Channel, og har vært sportsjournalist i over 30 år. Han ser Suzann Pettersen som en av de aller største stjernene i golfverden.

- Det eneste hun ikke har gjort er å bli nummer én på verdensrankingen. Og når hun gjør det, og det tror jeg hun kommer til å gjøre, blir hun den største stjernen i golf, sier Randall til Nettavisen.

Suzann Pettersen bor i Florida og spiller stort sett på LPGA touren i USA. Hun har vunnet åtte turneringer på LPGA og fem på Europatouren, hvorav én majorturnering. Hun er en større stjerne i USA enn her hjemme.

- Hun er populær av flere årsaker. Hun er karismatisk, har interessante meninger og hun er tiltrekkende, det er alle ting som gjør henne attraktiv, sier Randall.

- Naturlig at dere ikke forstår
Göran Zachrisson (73) har kommentert golf siden 1965, og kommenterer for Viasat Golf i Sverige. Han skjønner at Norge ikke helt forstår hvor store prestasjoner Suzann Pettersen faktisk står for. Men han mener vi kan lære.

- Jeg synes dere skal sette Suzann Pettersen som idrettsutøver utrolig høyt, sier han til Nettavisen, og minner oss på:

- Man må huske at det finnes langt flere golfspillere enn skiløpere i verden, og den dekker flere land. Så det hun gjør er eksepsjonelt. Jeg tror at det er naturlig at man i Norge ikke helt forstår det. Det tar tid, sier den svenske kommentatoren.

Zachrisson er en svenske av den gamle skolen. Han snakker rolig og tydelig og trenger ikke snakke med store ord; han snakker i stedet med tyngde.

Han tror at Norge kanskje trenger en mannlig golfspiller helt i verdenstoppen før nordmenn flest skal få øynene opp for sporten.

- Det er kvinneidrettens forbannelse, mener Zachrisson.

Puttingen er nøkkelen
I øyeblikket er det Yani Tseng fra Taiwan som er en ganske suveren verdensener. Likevel tror Randall at Suzann kommer til å ta den plassen før eller siden.

- Yani Tseng blir vanskelig å passere akkurat nå, men Suzann er den typer spilleren som kan vinne fem turneringer på et år, og da er det gjort, sier han, og peker på svakheten i Suzanns spill:

- Puttingen er nøkkelen for henne. Får hun til det, er hun komplett.

Solheim Cup begynner tidlig fredag morgen, med foursome-matcher. Senere fredag er det klart for fourballmatcher. Det samme programmet følges lørdag, før det søndag spilles 12 avgjørende singlematcher.

Overraskende uttak
Fredag morgen slår hun ut sammen med Sophie Gustafson mot den amerikanske duoen Brittany Lang og Juli Inkster i foursome, der spillerne slår annethvert slag på en felles ball.

Den europeiske laglederen Alison Nicholas overrasket faktisk sin amerikanske kollega Rosie Jones ved å ikke sette Suzann Pettersen i den første matchen.

- Jeg forventet at du skulle sette Suzann Pettersen i den første matchen, så du fikk meg der, sa Jones til Nicholas på pressekonferansen der parsammensteningene ble annonsert.

Det var også flere som var overrasket over at Pettersen skal spille med Gustafson. Den skandinaviske duoen har spilt sammen seks ganger tidligere, og bare vunnet en av de matchene. Tre av kampene er blitt delt, mens de står med to tap.

Slik spilles de fire første matchene:
(Første kamp slår ut 08.40 norsk tid)

Michelle Wie / Cristie Kerr - Maria Hjort / Anna Nordqvist
Paula Creamer / Brittany Lincicome - Karen Stupples / Melissa Reid
Stacey Lewis / Angela Stanford - Catriona Matthew / Azahara Munoz
Brittany Lang / Juli Inkster - Suzann Pettersen / Sophie Gustafson

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere