*Nettavisen* Sport.

- Sinnssykt digg!

En rørt Suzann Pettersen feiret med øl og champagne etter nattens historiske golfseier. Se video.

14.05.07 20:48

26-åringen vant sin første seier på LPGA-touren i Virginia etter et dramatisk omspill i natt.

- Det var sinnssykt kult å klare å spille det du vet du er god for. Jeg har spilt bra hele uken, men ikke følt meg helt komfortabel på greenene. Likevel har jeg klart å hamle opp med de beste, sier Pettersen til TV 2 Sporten.

Ikke nervøs
Det norske golfesset måtte igjennom en nervepirrende omspillsrunde med koreanske Jee Young Lee. Men Suzann klarte å bevare roen da det gjaldt som mest.

- Jeg var roligere enn jeg har vært noen gang. Det var en veldig rar opplevelse, for jeg var ikke nervøs i det hele tatt. Jeg har fått den erfaringen jeg trengte. Jeg var superrolig, faktisk, sier hun.

Suzann gikk en strålende runde på tre under par søndag. Det var nok til delt ledelse med Lee etter 18 hull i Michelob Ultra Open i Virginia, en av de største turneringene på LPGA-touren.

Ble rørt
På det tredje omspillshullet avgjorde hun duellen til sin fordel. Til tros for at hun la seg helt ute i greenkanten på innspillet, klarte hun å redde par. Nervene tok imidlertid Lee, som hadde en OK birdiemulighet, men misset. Da hun også misset parputten, var det klart at Suzann hadde tatt sin første seier.

- Jeg hadde ikke regnet med at den putten skulle bli for å vinne. Jeg hadde ikke tid til å tenke før jeg skulle putte. Det var sinnssykt digg da jeg fikk ballen i hullet og visste at jeg kunne strekke armene i været som vinner, forteller Suzann til TV 2 Sporten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (SCANPIX)

- Jeg ble litt rørt. Det er noe du har drømt om hele karrieren, og plutselig står du med alt i dine egne hender, fortsetter hun.

Vant 2 mill.
Den totale premiesummen i turneringen er 2,2 millioner dollar, og Suzann stikker av med førstepremien på 330.000 dollar, eller ganske nøyaktig to millioner kroner. Suzann vil klatre opp på andreplass på årets pengeliste, bak verdensener Lorena Ochoa. Totalt har Suzann spilt inn i overkant av fire millioner kroner denne sesongen.

- Klart det er en pen bonus. Men det er ikke bare pengene ... nå klatrer jeg på verdensrankingen også. Det er kult, forteller hun.

Suzann lå før turneringen på en 23. plass på verdensrankingen, men gjør et byks oppover når den nye listen offentliggjøres mandag.

26-åringen har lagt om teknikken før sesongen, og det ser ut til å ha gitt resultater. For to sesonger siden slet hun veldig med ryggplager, og sist sesong spilte hun med en særegen stopp i baksvingen. Den er nå borte, og med den er bogeyene blitt færre og birdiene flere.

- Det har vært mye jobbing. Jeg har endret mye, og det er mye bra energi rundt meg. Det har ikke gått én treningsøkt uten at jeg har oppnådd det jeg har ønsket. Det er kanskje det viktigste for kvaliteten senere på året.

- Alt føles mer naturlig, det går mer på instinktet enn med alt annet. Det er digg å få betalt så kjapt for alle endringene man har gjort, forteller det norske golfesset.

Feiret med champis
I natt feiret hun seieren sammen med manager Jan Ove Nystuen i Virginia.

- Jeg sitter med Jan Ove og caddien min, og har akkurat sprettet en champagne. Men det blir ikke en skikkelig heidundrende fest, ettersom jeg spiller igjen neste uke, forteller Suzann, som varsler at seieren ikke blir hennes siste.

- Nå har jeg brutt en barriere, så det er bare å fortsette, gliser hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.