RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spilte veldig god golf

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen leder til sin egen overraskelse Canadian Open i golf etter dag to.

Tutta hadde tidlig startnummer på andrerunden natt til lørdag, og hadde liten tro på at hun skulle toppe resultatlistene da arbeidsdagen var unnagjort. Fortsatt var det mange sterke spillere ute på banen.

- Jeg er glad denne turneringen ikke skal avgjøres etter to dager, sa Oslo-jenta til lpga.com – og trodde åpenbart hun ville ligge litt etter de beste.

Det viste seg å være en feil antakelse. Bare ei jente klarte å matche Pettersens score etter to spilte runder i Alberta. Sørkoreanske Song-Hee Kim er også ni under par foran tredjerunden – etter å ha gått en fabelaktig andrerunde på 62 slag.

Lederen etter første dag, Anna Rawson, hadde en dårlig dag på jobben og sakket akterut.

Tre under
Pettersen måtte på sin side nøye seg med tre slag under par etter å ha prikket inn sju birdier på veien mot klubbhuset. Fire bogeys trakk imidlertid ned på scorekortet.

- Jeg prøvde å spille mitt eget spill og fikk en knallstart med tre birdier på de tre første hullene, sa Tutta.

- Akkurat da spilte jeg rett og slett veldig god golf. Jeg ga meg selv mange fine putter, og ballene rullet godt på disse greenene, tilføyde hun.

Den norske golfproffen ergret seg samtidi g over enkelte tapte slag som kunne vært unngått.

- Det ble noen irriterende bogeys der ute, spesielt de to i avslutningen. Uansett skal det spilles mye mer golf, og jeg er som sagt glad dette ikke avgjøres etter to dager, sa hun.

Passerer én million
At Oslo-jenta leder Canadian Open etter to dager er definitivt ikke overraskende. Pettersen har spilt strålende golf de siste ukene, og var i omspill om seieren i forrige ukes Safeway Classic i Oregon. Der ble det tap for sørkoreanske M.J. Hur.

Nå har Pettersen en ny mulighet til å plukke hjem sin første seier på LPGA-turneringen siden 2007. Det hadde smakt godt.

- Jeg spiller for å vinne hver eneste uke, men i dette gamet taper man som regel mer enn man vinner. Alt jeg kan gjøre er å gi meg selv en god sjanse søndag, sier Tutta.

Denne sesongen har det blitt med tre andreplasser. Det betyr samtidig at jenta som debuterte i proffsirkuset i 2003 ikke lider noen nød økonomisk. Med en ny topp-plassering denne helgen passerer hun trolig en million innspilte dollar i 2009. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere