*Nettavisen* Sport.

- Tenker du for mye på det, blir du gal

JAKTER SEIER: Suzann Pettersen fortsetter jakten på årets første seier. Foto: Xaume Olleros (Afp)

Suzann Pettersen vil fortsatt bli best i verden.

Suzann Pettersen (32) fortsetter jakten på både sesongens første seier og verdensener Park In-bee (25) når LPGA-touren vender hjem til USA denne uken.

Etter fire turneringer står Tutta med en annenplass fra europatouren i Kina som hennes beste plassering så langt i 2014. Torsdag slår hun ut i Founders Cup i Phoenix, Arizona.

- Jeg er egentlig passe fornøyd med sesongen. Selv om seieren har uteblitt, har det vært mye bra spill, og jeg har fått mange runder i kroppen. Det har gitt meg bra feedback, sier 32-åringen.

Tenker ikke på rankingen

Hun ligger like bak sørkoreanske Park In-bee på verdensrankingen. Med seier i Phoenix har Pettersen mulighet til å bli ny verdensener.

Det er ikke Tutta så opptatt av.

- Jeg skal ikke si at jeg ikke tenker på det å være verdens beste spiller, men det trigger meg ikke så mye lenger. Jeg ønsker å vinne turneringer. Hvis jeg gjør det og spiller bra ellers, vil det ordne seg selv, sier golfstjernen.

Vil bli bedre

Oslojenta har vunnet 14 turneringer på LPGA-touren. Fortsatt er hun opptatt av å utvikle seg som golfspiller.

- Jeg prøver å få det beste ut av spillet mitt. Jeg har hatt denne posisjonen en stund. Hvis du tenker for mye på det, blir du gal. Jeg tror jeg er god nok til å være best i verden. Hvis ikke ville jeg ikke ha vært her. Jeg prøver å gjøre jobben skikkelig hver dag og gjøre hver dag bedre enn den forrige. Jeg prøver å konsentrere meg om det jeg kan oppnå daglig, forteller Pettersen.

Turneringen i Phoenix varer fra torsdag til søndag. Årets første major spilles i California 3.-6. april. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.