- Tenker ikke lenger på bruddet

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Marianne Skarpnord slo opp med kjæresten og caddien rett før sin viktigste sesong.

24.03.10 11:30

Oppladningen til sin første sesong på LPGA-touren har ikke blitt helt som planlagt for Marianne Skarpnord.

I vinter skilte hun lag med sin caddie og kjæreste gjennom flere år, Petter Enger. Selv om hun føler seg ferdig med bruddet, er det klart et slikt brudd er vanskelig like før en 24-åring står overfor sin kanskje viktigste sesong rent sportslig.

Under årets første turneringer i Asia og Australia ble litt preget av privatlivet.

- Det var litt mye da vi var i Australia. Men nå er det blanke ark og jeg tenker ikke på det lenger, sier Skarpnord til Nettavisen.

Les også: Forberedt på å bli psyket ut

Ny svensk caddie
Skarpnord flyttet forrige uke inn i nytt leid hus i Orlando, Florida, og debuterer denne uken på LPGA-touren. Det blir med andre ord mye nytt å forholde seg til for 24-åringen. Og det er kanskje bra.

- Jeg sa til bestevenninna mi at det blir godt å få starte et nytt liv med blanke ark, sier Skarpnord.

Med seg på laget i det nye livet har hun fått den svenske caddien Andy Danewid.

- Vi skal prøve det ut i to uker, og fungerer det godt kommer det til å vare ut sesongen. Det ser ut til å gå bra, og vi er veldig fornøyde begge to, forteller Skarpnord.

Bred erfaring
Danewid har tidligere godt for toppspilleren Lotta Whalin og har også vært caddie for Jarmo Sandelin, som har fire turneringsseirer på herrenes Europatour.

Skarpnord har spilt tre turneringer på Europatouren denne sesongen. Med vekslende hell. Først slo hun til med en andreplass under New Zealands Womens Open.

Så fulgte to resultater Skarpnord ikke var forberedt på: Misset cut i ANZ Ladies Masters og en 56. plass i Australian Open. Men Skarpnord tror ikke urolighetene i privatlivet er årsaken til de to svake resultatene.

- Jeg vil egentlig ikke skylde på det. I New Zealand spilte jeg til andreplass. I de to andre turneringene spilte jeg egentlig bedre, men klarte ikke sette sammen en score. Det er et forbanna sykt spill dette her. Du kan spille dårlig de første ni og så plutselig slå til med ni birdier på back nine, ler Marianne.

Skarpnord slår sine første slag på LPGA-touren denne helgen under KIA Classic i Carlsbad, California, der det er rundt ti millioner kroner i premiepotten.

Flere golfnyheter her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.