- Var redd Tutta skulle slå meg ned

Foto: AFP / NTB scanpix

Suzann Pettersens slag traff en uheldig journalist.

28.06.13 09:24

Steve DiMeglio er journalist i sportsredaksjonen til USA Today, og har de siste sju årene reist rundt på alt som er av profesjonelle golfturneringer. Torsdagens første runde av kvinnenes US Open, kunne ha blitt hans siste.

Verdens tre beste, kvinnelige golfere, Park In-bee, Stacy Lewis, og vår egen Suzann Pettersen, gikk i samme gruppe. Det var selvfølgelig denne trioen DiMeglio fulgte for å få de beste bildene og de beste sakene. På det 14. hullet, et par tre, plasserte han seg like til venstre for greene. Damene sto 150 meter fra ham, klare til å sende av gårde utslagene.

Tankene var et helt annet sted da han plutselig høre publikum rope «den kommer rett mot deg». Himmelen var knallblå, og det var sterk sol. DiMeglio klarte ikke å finne ballen i luften. For å beskytte seg mot det som mest sannsynlig kom, snudde han seg med ryggen mot fairway, og la hendene over hodet. Som en stein som blir kastet med stor kraft fra kort avstand, traff golfballen ham i ryggen.

Den lille, harde ballen kan med et driverutslag få en fart på over 200 kilometer i timen, og treffer den deg i det rette hodepartiet, kan det få alvorlige konsekvenser - i verste fall døden.

Det var Tutta sitt utslag som traff DiMeglio. Hun var ikke klar over at hun hadde truffet journalisten, og snudde seg raskt vekk i sinne etter slaget, vel vitende om at ballen ikke kom til å ende på greene. Heldigvis for henne, stoppet ballen like før et område med høyt og tykt gress, takket være DiMeglios rygg.

Den norske golferen kippet ballen inn på greene på sitt neste slag, og satte den påfølgende putten, slik at hun likevel klarte å redde par.

Det ble likevel ingen god førsterunde for Tutta, som endte fire slag over par. På det 18. og siste hullet fikk hun beskjed fra caddien sin om at hun hadde truffet DiMeglio fire hull tidligere, og hun så bort på ham for å forsikre seg om at han ikke var skadet. Journalisten ga henne et bekreftende smil, men kunne kjenne smerten fra det knallharde treffet, og da han senere tok av seg skjorta, oppdaget han den enorme, blåsvarte kulen som hadde vokst fram.

- Jeg hadde flaks. Det går bra med ryggen, bortsett fra en hevelse på størrelse med en softball. Og Suzanns ball plasserte seg perfekt etter at den traff meg - takk Gud!, skrev DiMeglio på Twitter etter den første runden, og spøkte med at han fryktet Tutta ville slå ham.

Det var også flere som spøkte med hendelsen, og en annen golfjournalist, Golf Channels Randall Mell, kunne fortelle at da Aza Munos bommet på greene på det samme hullet, sa hun «min ball kunne ikke stoppe? Takk skal du ha» til DiMeglio i det hun passerte ham.

Etter den første runden leder sørkoreanske Kim Ha-neul, ti slag bedre enn Tutta. Den norske golferen ligger helt nede på en 81. plass, og må virkelig skjerpe seg på fredagens andre runde dersom hun skal klare cuten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.