RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LOGAN MOCK-BUNTING (AFP)

- Ville bli spesialsoldat

Sist oppdatert:
Klodens største idrettsmann ville legge opp og gå inn i hæren.

Tiger Woods var i et drøyt tiår verdens største idrettsstjerne. Han var den suverent beste golfspilleren i verden, var sympatisk å blid i møte med pressen og virket i tillegg å ha stålkontroll på privatlivet.

Det siste viste seg å være galt, og ekstreme grader av utroskap ble avslørt for to år siden.

- Ville bli Navy Seal
I en ny bok skrevet av Woods tidligere trener Hank Haney avsløres nye sider ved Tiger Woods. Boken er ikke utkommet ennå, men Golf Digest har publisert noen få utdrag.

Der avsløres det blant annet at Tiger ønsket å legge golfkarrieren bak seg, og bli spesialsoldat.

- Tiger vurderte alvorlig å bli en Navy Seal. Jeg vet ikke hvordan han hadde tenkt å gjøre det, men når han snakket om det var det tydelig at han hadde en plan. Jeg tenkte, wow, her er Tiger Woods, kanskje den største idrettsutøver i historien, på høyden av sin karriere, klar ti å legge alt bak seg og begynne på et liv som militær, skriver Haney i boken ifølge Golf Digest .

Preget av rekordjakt
Utdraget avslører ikke når Woods vurderte å bli soldat, men Haney trente Woods fra 2003 til 2010, og med unntak av noen få uker lå Woods hele tiden øverst på golfens verdensranking i den perioden.

Woods var trolig inspirert av faren Earl, som han hadde et svært nært forhold til. Earl Woods var selv i hæren og deltok i Vietnam-krigen.

I boken skriver Haney om at Tigers jakt på Jack Nicklaus 18 majorseire preget Woods, selv om han aldri snakket høyt om det.

- Det ble mer hastverk enn moro. Han nevnte aldri Nicklaus’ rekord, men det preget ham ved hver majorturnering. Og Tigers handlinger indikerte at han trodde han hadde kortere tid på å slå rekorden enn alle andre trodde, skriver Haney.

- Var ikke fryktløs
Woods’ selvsikkerhet er ofte beskrevet som en av hans største styrker på golfbanen, men Haney avslører at tryggheten i stor grad lå utenpå.

- Et av adjektivene som oftest ble brukt til å beskrive Woods, var fryktløs. Men jo mer jeg betraktet ham på nært hold, jo mer ble det klart at det var han ikke, mener Haney.

Haneys bok er skrevet uten tillatelse fra Woods, og Woods’ agent har kritisert boken som kommer i slag én uke før årets første majorturnering, Masters på Augusta som begynner 5. april.

Denne uken skal Tiger Woods spille Honda Classic på PGA National, en bane som har en av de beste hullrekkene på PGA-touren, kjent som «The Bear Trap». Her en video med ti beste hullrekkene på PGA-touren:

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere