RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1,5 mill på to turneringer

Sist oppdatert:
Henrik Bjørnstad har hatt to innbringende turneringer på rad nå. Og han har tatt et nytt jafs på verdensrankingen.

Sist helg spilte han inn 117.300 dollar (785.200 norske kroner med mandagens dollarkurs, journ.anm) da han endte på delt 10. plass i Buick Invitational. I helgen ble han nummer 12 i FBR Open, og for det kunne han sette ytterligere 109.200 dollar inn på kontoen. Eller rundt regnet 732.000 kroner.

Halvannen million
Legger man sammen det, får man godt over halvannen million kroner. På to turneringer. Eller åtte golfrunder, om man vil.

Totalt har han spilt inn 237.414 dollar. Det tilsvarer 1.588.893 norske kroner. Han ligger på 30. plass på pengelisten på PGA-touren, listen som avgjør om han må kvalifisere seg til neste års tour eller ikke. Det beste er å gjøre som nykommeren J.B Holmes gjorde i helgen - vinne en turnering. Da er man automatisk kvalifsert for touren de to neste sesongene.

Henrik har sånn cirka gjort unna en tredel av jobben med å sikre seg PGA-kortet for neste år.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg har gjort de siste to ukene. Plasseringsmessig er det veldig bra, men jeg er verken sjokkert eller overrasket. Jeg føler ikke at jeg har spilt over evne, og vet jeg har mer å gå på. Det er veldig tilfredsstillende, sier Bjørnstad til golferen.no.

Nummer 362 i verden
Henrik har også gjort nok et byks på verdensrankingen. For to uker siden var han på 900. plass. Etter 10. plassen sist helg rykket han opp til nummer 499. Nå er han rangert som verdens 362. beste golfspiller. Med rask hoderegning skulle det tilsi at han har klatret 538 plasser på to uker.

Nordmannen skal nå videre til Pebble Beach, for turneringen som spilles på de fantastiske banene Spyglass Hill GC, Pebble Beach Golf Links og Poppy Hills.

Gleder seg
- Det er en turnering jeg gleder meg til. Jeg har alltid drømt om å spille de banene, sier golfkometen.

Turneringen heter for øvrig AT& T Pebble Beach National Pro-Am, og der er det en enda større premiepott i vente for den som gjør det bra. Vinneren stikker av med 972.000 dollar. Eller 6,5 millioner kroner.

Du kan følge turneringen og Henrik Bjørnstad i detalj - slag for slag - fra og med torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere