*Nettavisen* Sport.

Birdie-Bjørnstad er i tetstriden

Foto: (Reuters/Scanpix)

Henrik Bjørnstad storspiller i Arizona, og henger med i teten også etter tredje dag av FBR Open.

04.02.06 23:01

Henrik Bjørnstad imponerte stort ved å bli nummer ti på Torrey Pines-banene utenfor San Diego forrige helg. Da ledet han faktisk hele turneringen halvveis ut i sisterunden. Nå er han igjen med i kampen om seieren på en PGA-turnering. Denne gang er det FBR Open og TPC of Scottsdale-banen i Arizona.

Tredjerunden ble en sliterunde for Henrik, men du verden som han jobbet godt! Det endte til slutt med 68 slag for gutten fra Son, og dermed kunne han spasere til klubbhuset med en tiendeplass i bagen. Det er fem plasser opp fra der han startet dagen. Det er vel å merke i skrivende stund, mens mange spillere fortsatt jobber på tredjerunden.

Bjørnstad landet i både bunkere og vann, og måtte tåle tre bogies, men spesielt i starten av back 9 imponerte han stort med flere birdies på rad. Totalt ble det seks birdies på 26-åringen. Han ligger dermed an til å innkassere rundt 100.000 dollar i denne turneringen.

FBR Open er en spesiell turnering. I tillegg til at brorparten av verdenseliten er på plass, med unntak av spillere som Tiger Woods, Retief Goosen og Ernie Els, som alle er opptatt med Dubai Desert Classic, er det en turnering for folket. Det blir konsumert alkohol underveis, og det er et leven av en annen verden for spillerne. De aller fleste elsker det. Publikum elsker i hvert fall at de får lov til å komme så nær favorittspillerne sine.

Bjørnstad leverte en glitrende 67-runde torsdag kveld, og en solid 69-runde fredag. 68 var sånn sett akkurat som forventet. Men like fullt sterkt!

Ledertavlen:
1. J. Holmes -16
2. R. Palmer -13
T3. J. Leonard -13
T3. J. Henry -13
T5. C Villegas -12
---
10. Henrik Bjørnstad -9 (67, 69, 68)

HENRIKS TREDJERUNDE: -3
Hull 18 (par 4, 401 meter): PAR
Henrik legger seg midt i fairway, og har 114 meter igjen til hullet etter utslaget. Innspillet er ok, men ikke så mye mer. Han ligger cirka sju meter fra det 18. hullet. Henrik avrunder dag tre med par.

Hull 17 (par 4, 304 meter): BOGEY
Dette er et forholdsvis lett par 4-hull, hvor det er mulig å spille seg inn på greenen med første slag. Det er snaut 280 meter til greenen. 20 hull før turneringen er over ligger Henrik altså - bare for å nevne det - fire slag fra lederen! Enormt imponerende av 26-åringen. Han klarte birde her under førsterunden, og par i går kveld.

Uffda! 280 meter til greenen og Henrik slår 324 meter - det ble litt langt. Dessverre havner han i vannet, får straffeslag og må droppe. Det neste slaget, som teller som hans tredje, stopper åtte meter fra flagget. Parputten går ikke i, og Henrik må senke fra 70 centimeter for en bogey.

Hull 16 (par 3, 148 meter): PAR
Bjørnstad ligger på sjuendeplass før dette hullet, og ligger dermed an til å tjene 162.000 dollar i denne turneringen. Henrik slår forbi greenen, og ligger sju-åtte meter fra hullet etter utslaget. Chippen stopper 40 centimeter fra hullet. Trygg par.

Hull 15 (par 5, 510 meter): BIRDIE!
Nydelig drive i fairway. Henrik kommer mest sannsynlig til å forsøke å nå greenen på to slag, selv om det er vann rundt hele greenen. Det er 190 meter igjen til øya. Kirk Triplett forsøker å nå greenen på to slag, men havner i vannet. Bjørnstad klarer seg bedre, og legger ballen i forkant av greenen. Det er 11-12 meter igjen til flagget. God birdiemulighet! Chippen sitter som den skal, og Henrik legger seg fem centimeter fra koppen. Birdie igjen!

Triplett gikk for øvrig denne banen på 63 slag i 2003, men så er det også en bane han kjenner meget godt. Amerikaneren bor i Scottsdale, Arizona. Han ender på 68 slag dersom han holder par ut denne runden.

Hull 14 (par 4, 435 meter): BIRDIE!
Utslaget her går i semiroughen til venstre for fairway. Henrik er 137 meter fra flagget. Det snur fort i golf, bare spør Ryan Moore i Henriks flight. Etter front 9 var han ni under par og hadde tre slag til gode på Henrik. Fire hull senere er han bare fire under par, mens Henrik nå er åtte under. Innspillet er greit, men ikke mer; Henrik ligger 12 meter fra flagget.

Men nå er han i sonen! Henrik senker 12-metersputten for en nydelig birdie! Hans tredje birdie på back 9! Nå ligger han på niendeplass!

Hull 13 (par 5, 544 meter): BIRDIE!
Dette er det antatt letteste hullet på banen. Par 5. Hadde smakt bra med en birdie her, Henrik! Han får ingen god start, imidlertid, ettersom han slår seg rett i bunkeren midt i fairway. Han legger seg ut på fairway med neste slag, og har 137 meter igjen til hullet. Et godt innspill sikrer en birdiesjanse, det er tre meter igjen til koppen. Henrik senker sin birdie etter at Ryan Moore endelig ble ferdig med hullet. Han er neppe like fornøyd med sin dobbel bogey. Fra bunker til birde gjør nok godt for Henriks selvtillit!

Hull 12 (par 3, 178 meter): PAR
Utspillet går langt forbi flagget, men stopper på greenen på dette vanskelige par 3-hullet. Det er imidlertid 40 meter igjen til koppen. Den første putten stopper 70 centimeter fra hullet. En bra toputt og fin par.

Hull 11 (par 4, 429 meter): PAR
Henrik spiller på det trygge og spiller ballen midt i fairway med et jernslag. Men han har et langt innspill, med vann langs hele venstre side. Han legger seg på green, men har 11 meter igjen til hullet. Han er såååå nære å putte for birdie, men ballen stopper ti centimeter før koppen.

Hull 10 (par 4, 369 meter): BIRDIE!
Et langt og fint utspill på 252 meter gir Bjørnstad mye green å jobbe med på neste slag. Det er 128 meter igjen til flagget. Henrik følger opp med et supert innspill, og legger seg bare to meter fra hullet. Det ender med dagens tredje birdie for Bjørnstad.

Henrik har slitt litt i dag, så det var viktig med en god start på back 9. Par på de første ni må sies å være bra, sånn sett. Nå starter forhåpentligvis oppturen!

Hull 9 (par 4, 424 meter): PAR
Bjørnstad åpner det siste hullet på front 9 med en 300 meter lang drive. Det er snaut 130 meter til hullet. Han slår seg inn til greenen og ligger rundt ti meter fra flagget etter to slag. Putten er en drøy meter for kort, men det holder til en sikker par. Flightkollega Kirk Triplett noterer seg for dagens beste front 9 med sin score på 31.

Hull 8 (par 4, 430 meter): BOGEY
Henrik slår ut 283 meter og havner i semiroughen. Han når ikke helt fram til greenen med andreslaget, og har 12 meter igjen til hullet. Det går mot en ny par, ser det ut til, men Henrik misser og må tåle en bogey. Dagens andre, dessverre.

Hull 7 (par 3, 197 meter): PAR
Dette par 3-hullet er rangert som det vanskeligste på banen. Snittet her er 3,18 slag. Henrik slår 153 meter og legger seg i forkant av greenen. Han har 16 meter igjen til flagget. Nok en god chip av Henrik, som legger seg cirka en meter fra hullet med sitt andreslag. 26-åringen senker enkelt for par.

Hull 6 (par 4, 394 meter): BIRDIE!
Snittdriven på dette hullet er 274 meter. Henrik slår 242 meter med jern, og ligger i venstre fairway. Det er 136 meter igjen til hullet. Flott innspill, og Henrik har en putt i overkant av tre meter for birdie, som han senker. Dagens andre birdie! Han avanserer med det til 16. plass på ledertavlen.

Hull 5 (par 4, 414 meter): PAR
Henrik legger seg midt i fairwayen med et flott utspill på 285 meter, og har dermed 127 meter igjen til hullet. Andreslaget havner i semiroughen i forkant av greenen, og Bjørnstad har 12 meter igjen til hullet. Henrik chipper 80 cm kort for hullet og tar med seg en lett par.

Hull 4 (par 3, 160 meter): BOGEY
Henrik starter dette hullet med et 153 meter langt utspill, men havner i bunkeren til høyre. Bunkerslaget går alt for langt og han har en veldig vanskelig timetersputt for par. Putten går dessverre litt til venstre og Henrik forlater hullet med dagens første bogey.

Hull 3 (par 5, 507 meter): BIRDIE!
Dette hullet regnes som det nest enkleste. Snittet her er 4,65 slag etter to dager. Henrik slår 273 meter og havner i semiroughen til høyre. God sjanse for å legge seg på greenen på andreslaget, men flagget er plassert helt i bakkant. Han går for greenen og legger seg helt inntil, og har en glimrende birdiesjanse etter andreslaget. Det er ti meter igjen til flagget.

Bjørnstad bommer med noen centimeter og ruller nesten halvannen meter forbi. Fra denne avstanden bommer Henrik nesten aldri, og han gjør det heller ikke denne gang. Dagens første birdie for 26-åringen! Også Triplett får en birdie her, hans tredje av tre mulige i dag.

Hull 2 (par 4, 380 meter): PAR
Dette er det sjette vanskeligste hullet på banen. Snittet her er 4,05 slag. Bjørnstad valgte å slå ut med jern på andrehullet, og legger seg sikkert midt i fairwayen (rundt 240 meter) og har igjen 125 meter til hullet. Andreslaget havner seks meter fra flagget, men i fairwayen utenfor greenen. Han chipper den nesten rett i for en birdie, men må nøye seg med par.

Samtidig som Henrik spilte på hull to, senket Jesper Parnevik en eagle på hull 13.

Hull 1 (par 4, 375 meter):PAR
Gjennomsnittlig har spillerne brukt 3,977 slag på dette hullet de to første rundene. Henrik brukte fem slag her på sin første runde, og fire slag på andrerunden. Han havnet i roughen med utspillet, men er god til å redde seg inn derfra. På dette hullet havnet han for øvrig i hagen til naboene til banen på førsterunden, og i går måtte han senke en ekkel tre meter lang putt for par her.

Fantastisk innspill fra roughen, og han har nå en birdieputt fra under fem meter. Det er en veldig vanskelig flaggplassering på hullet i dag, helt til høyre på greenen. Henrik putter en meter for kort, og senker andreputten for en sikker par. De to andre i Henriks flight, Ryan Moore og Kirk Triplett, senket hver sin birdie på dette hullet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.