*Nettavisen* Sport.

Bjørnstad går for topp 30

Foto: (foto: scanpix)

Henrik Bjørnstad kommer ikke til å stå med lua i hånda når han denne uka debuterer på PGA-touren. Målet er å kjempe i toppen.

11.01.06 09:42

Torsdag debuterer Henrik Bjørnstad på PGA-touren når Hawaii Sony Open innledes med første av fire runder. Bjørnstad stiller proppfull av selvtillit og med Suzann Pettersens caddie på lån. I kamp med Vijay Singh og resten av verdens beste golfere har 26-åringen fra Oslo satt seg som mål å kjempe i toppen denne helgen.

- Henrik sier selv at det er realistisk med topp 30. Jeg har ikke sånne mål - han har god tid på seg. Vi rundt han må være litt tålmodige, sier sportssjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Sent tirsdag kveld norsk tid spilte han sin andre treningsrunde på Hawaii. Bjørnstad er fortsatt ikke helt fornøyd med hvordan han slår ballen, men er oppløftet av at spillet stadig blir bedre.

- Han er avslappet og koser seg ute på banen. Han gleder seg til å komme i gang med turneringen, forteller Aalbu.

Sterkere mentalt
Etter comebacket i fjor fremstår den unge nordmannen mer avslappet og selvsikker enn noen gang. Tidligere slet Bjørnstad litt med å takle den mentale utfordringen et dårlig slag medfører. Den tiden er forbi, tror Aalbu.

- Det er jeg helt sikker på er helt annerledes. Han har fått ting på avstand, og et dårlig slag ødelegger ikke så mye lenger. Det eneste du ikke får gjort noe med, er det slaget du har gjort - slikt forsøker vi å tenke nå. Han virker veldig sikker og veldig rolig. Han er veldig fornøyd med å være med på denne touren, men han kommer ikke til å stå med lua i hånda, forsikrer Aalbu.

Bjørnstad har ikke spilt på bane siden han kvalifiserte seg for PGA-touren. Han reiste over til Orlando i Florida 1. januar, og var med på treningssamlingen til Team Norway sammen med blant andre Suzann Pettersen og Jan-Are Larsen.

- Det er litt lenge å være borte, ideelt sett, men han måtte ha en pause. Det er helt nødvendig i forhold til resten av sesongen. Det blir en lang sesong, men han har trent godt fysisk siden kvalifiseringen, forklarer Aalbu.

Leter etter caddie
Under Hawaii Open låner Bjørnstad caddien til Suzann Pettersen, Mark Fulcher. Samtidig vil han intensivere jakten på en egen caddie - og det skal aller helst være en amerikaner, og en som kan være med ham hele året.

- Henrik vil gjerne ha en amerikansk caddie, en som kjenner forholdene her borte.

Den økonomiske hverdagen har naturligvis forandret seg etter at PGA-kortet ble sikret. I Hawaii er den samlede premiepotten på 5,1 millioner dollar. Vinneren får 918.000 dollar. Det tilsvarer drøyt seks millioner norske kroner. Men for Bjørnstads del er det viktigste å sikre seg personlige sponsorer og en trygg økonomi. Den biten er snart i boks.

- Det vil sikkert bli flere avtaler, men alt er i boks av det han trenger for å gjennomføre et bra år økonomisk. Jeg blander meg ikke opp i dette, dette styrer han selv. Men han har i alle fall ingen slike ting å bekymre seg for nå, mener Aalbu.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.