*Nettavisen* Sport.

Bjørnstad ni slag etter teten

Foto: (Reuters/Scanpix)

Det ble en runde omtrent på det jevne for Henrik Bjørnstad på åpningsdagen av AT & T Pebble Beach National Pro-Am.

10.02.06 12:16

Turneringen, der også en rekke kjendiser deltar, er foreløpig ingen suksesshistorie for Henrik Bjørnstad. Han gikk sine første 18 hull på par torsdag, en runde som for øvrig varte i over seks timer. Nordmannen gikk i ball sammen med Justin Timberlake og Carson Daly på Poppy Hills-banen, og kjendishypen og all showingen bidro til at runden gikk så tregt.

Det var med andre ord ikke ideelle forhold å konsentrere seg under, men det gjaldt selvfølgelig for alle.

Henrik hadde ikke veldig stor grad av flyt på torsdagens runde. Putteren var ikke spesielt varm, og han slet med å treffe greenen på par 3-hullene. Runden på en under par (71 slag) førte til at Henrik foreløpig er ikke er inne blant de som klarer cuten, men han har fortsatt to runder på seg til å ordne på det. I fjor ble cuten satt på -4.

Luke Donald leder etter første dag, etter at han gikk en gnistrende 62-runde torsdag kveld. Han er ett slag foran Mike Weir.

LEADERBOARD:
Luke Donald -10 (62 slag og tangering av banerekorden)
2. plass: Mike Weir -9
3. plass: Michael Allen, NIck Watney og Arron Oberholser -7
6. plass: Brian Davis, Darron Stiles, Tim Clark, Greg Chalmers og -6
10. plass: Bo van Pelt, Greg Kraft, Corey Pavin, J.L Lewis, John Cook, Brett Quigley, Charles Warren, Phil Mickelson, Harrison Frazar, Mark Brooks, Brendan Jones, -5
HENRIK BJØRNSTAD: par (delt 84. plass)

Fredag går Henrik ut klokka 17.10. Han spiller på Spyglass Hills-banen.

SLIK SPILTE HENRIK:

Hull 18 (par 5, 467 meter): BIRDIE!
Nå må Henrik samle seg. Dette er et kort par 5-hull som han bør kunne nå på to slag. Heldigvis klarte han å avslutte med en birdie. En under par er godkjent, men han må heve seg flere hakk om han skal klare cuten.

Hull 17 (par 3, 149 meter): BOGEY
Nei, nei, nei, Henrik. Er ikke i sonen nå. Ny bogey, etter at utslaget ikke er spesielt bra. Treffer ifølge VG Nett ikke greenen, og putter heller ikke godt nå. Nordmannen raser dermed nedover på resultatlistene.

Hull 16 (par 4, 401 meter): BOGEY
En bogey, dessverre, på Henrik. Han misset en parputt fra en meter. Nærspillet har ikke vært helt på topp i dag.

Mike Weir imponerer også på sin runde. Han kommer til å senke halvmetersputten på hull 16, og han vil da være åtte under par. Mer og mer tyder på at cuten vil bli satt på en nokså lav score. I fjor ble den satt på -4.

Hull 15 (par 3, 192 meter): PAR
Nok et par på Henrik, etter at han havnet i bunkeren på utslaget. Sterkt å redde par da. Fem par på rad nå av Henrik. Han trenger en birdie til mot slutten for å henge med i toppen.

Hull 14 (par 4, 366 meter): PAR
Har ikke mottatt noen annen informasjon enn at Henrik har gått på par.

Det er en god del lave scorer i dag. Cuten på lørdag vil antakelig bli satt høyt. Henrik er nå på delt 49. plass på to under par. Phil Mickelson har avsluttet fantastisk, og er nå plutselig fem under par. Han gikk fire under på sine tre siste hull. Han senket en eagleputt på det siste hullet.

Hull 13 (par 4, 359 meter): PAR
Et kort par 4-hull for Henrik. Klarer han å komme seg nærmere Luke Donald, som akkurat har gått i hus på ti under par? Skulle så gjerne sett Henrik et slag eller to til lavere. Henrik får imidlertid nok et par, etter at utslaget hans var i fairway og innspillet på greenen. Toputter for par.

Hull 12 (par 5, 485 meter): PAR
Nok et par fem-hull som ikke er lenger enn at det bør være mulig å nå inn på to slag. Henrik får nok et par.

Lucky Luke Donald er nå ni under par etter 16 spilte hull. Briten er ustoppelig i dag. Vijay Singh og Chris DiMarco er to andre spillere som har identisk score som Henrik Bjørnstad i øyeblikket. Phil Mickelson er ett slag dårligere.

Hull 11 (par 3, 185 meter): PAR
Et langt par 3 som krever stødighet med lave jern. Henrik er stødig, han, og senker et nytt par med en lang sisteputt.

Hull 10 (par 5, 467 meter): EAGLE!
Det er sparsomt med informasjon fra USA i kveld, gitt. Første ni hull har gått unna på tre og en halv time... Hui, hvor det går. Men ifølge VG Nett har Henrik satt en eagle på dette hullet. Kanonbra, Henrik. Hans første eagle for sesongen. Han lå i roughen etter utslaget, men fikk til et kanoninnspill på det neste slaget, traff greenen på to og senket fra tre meter.

Et kort par 5-hull, som bør være mulig å nå på to slag. Henrik trenger en birdie nå. Hyggelig er det for øvrig å se at Mike Weir leverer så bra igjen. Fem under par nå etter ti hull. Han hadde blant annet fem birdies på rad...

Både Luke Donald og Brian Davis er fantastiske åtte slag under par så langt i dag.

Hull 9 (par 5, 507 meter): PAR
Henrik får nok et par, etter at han misset en kort birdieputt. Synd, Henrik, at du ikke senker de. Det er andre gangen på front nine, men du runder likevel på par. Nok en gang hadde han et godt utslag i fairway, så han fungerer bra fra tee. Det er puttingen som skuffer litt i øyeblikket.

Phil Mickelson har kommet seg tilbake igjen på par han også. Jose Maria Olazabal, som havnet en over par tidlig på sin runde, er nå en under. Han senket en eagle på sitt sjette hull på Pebble Beach.

Hull 8 (par 4, 355 meter): PAR
To korte par 4-hull på rad nå. Kan Henrik følge opp med enda en birdie, mon tro? Og hull 9 er et par 5-hull... Virker som om utslagene sitter bedre nå, og ikke minst innspillene. To bra innspill på rad nå. Det er fire par fem-hull igjen på banen, og nordmannen er tradisjonelt sterk på dem.

Henrik slår et bra utslag, og treffer greenen igjen. Putten er imidlertid bittelitt for kort, og han senker enkelt for par.

Luke Donald er for øvrig sju under par etter ti hull. Lucky Luke...

Hans landsmann Brian Davis har akkurat satt en eagle på hull 11 på Spyglass. Han er også sju under par for dagen. Det er noen som har det.

Hull 7 (par 4, 354 meter): BIRDIE!
Ja da. Henrik slår tilbake med en birdie, og er tilbake igjen på par. Bra utslag igjen i fairway, og setter innspill nærme nok til at han kan senke med en putt.

Hull 6 (par 3, 165 meter): PAR
Henrik slår seg greit opp på greenen, og toputter for par. Her hadde Henrik en bra birdiemulighet, men putten var ikke helt på topp.

Hull 5 (par 4, 389 meter): DOBBELT BOGEY
Henrik slår et bra utslag i fairway, men innspillet er skjevt og holder på å gå i vannet. Henrik får et vanskelig lie, og står også vanskelig til. Det blir en dobbeltbogey til slutt på Henrik. Synd.

Joel Kribel har for øvrig hatt en brukbar start. Birdie på de fire første hullene. Regjerende mester, Phil Mickelson, er to over par så langt for dagen. Alex Cejka, som var lenge med helt i toppen av FBR Open, er fire over par etter åtte spilte hull.

Beklager mangelen på lengder og detaljer rundt slagene til Henrik. Arrangørene har tre baner å holde styr på, så det er kanskje ikke så rart det skorter på både det ene og det andre. Vi tar noen armhevinger så lenge og et par tørrputter på kontoret.

Hull 4 (par 5, 502 meter): BIRDIE!
Henrik banker driven ut i fairway. Bør ha en god mulighet til å komme inn på to. Kanskje han til og med kan lukte på en eagle? Henrik slår seg inn på greenen på to, og har en eagleputt, ja. Her bør det bli dagens og turneringens første birdie. Ja da. Henrik toputter for birdie.

D.J Trahan har for øvrig akkurat senket innspillet sitt på hull 4 på Spyglass.

Dagens første birdiehull. Henrik har ikke vært helt stødig med utslagene sine så langt. Har ennå ikke truffet fairway. Lengdereferanser må vi foreløpig lete med både lys og lupe etter foreløpig.

Hull 3 (par 4, 371 meter): PAR
Igjen virker det som om Henrik ikke har fått helt dreisen på utslagene sine ennå så langt i dag. Er i roughen. Ser ut til at han må tåle en dropp. Informasjon fra USA er mangelvare enn så lenge, og det er mulig ballen lå på et område under arbeid. Eller et annet sted han kunne droppe uten å få straff for det. Men innspillet til Henrik er uansett på greenen, og han toputter for par. Bra, Henrik.

Basert på hvordan de andre spillerne som spiller sin runde på Poppy Hills gjør det, virker det som om back nine er enklere å score lavt på. Mange som senker opptil flere birdies på back nine.

Luke Donald, som nå er seks under par etter seks hull, spiller på Spyglass. Enten er han bare helt sykt i sonen, eller så er den banen enklere. Sannsynligvis er det bare Donald som har litt flyt. De siste fem hullene hans har endt slik: birdie-birdie-birdie-eagle-birdie.

Hull 2 (par 3, 159 meter): PAR
Henrik misser greenen på utslaget, men trenger bare to slag til for å hulle ut. Par igjen.

Luke Donald har for øvrig fått en kanonstart på Spyglass. Han er fem under par etter fem spilte hull, etter at han senket en eagle på hull 5 fra semiroughen.

Hull 1 (par 4, 378 meter): PAR
Det ser ut til at det er litt forsinkelser i spillet allerede, men da er vi i gang. Henrik har slått seg til semiroughen på utslaget. Slag nummer to har havnet i fairway. Han kommer seg inn på greenen på neste slag, og senker putten. Solid start av Henrik. Det er litt magert med lengdereferanser fra det store utland foreløpig, men vi holder dere fortløpende orientert.

Regjerende mester, Phil Mickelson, har begynt med bogey på dette hullet.

BAKGRUNN:
Henrik Bjørnstad og resten av golf- og kjendiseliten kan prise seg lykkelige over i hvert fall én ting før AT & T Pebble Beach National Pro-Am begynner: værmeldingen. Regn har ofte sp olert eller ødelagt store deler av AT & T Pebble Beach National Pro-Am, men denne gangen ser det ut til at værgudene smiler til Henrik Bjørnstad og resten av verdenseliten i golf. Det er spådd godvær gjennom hele helgen.

Avlyst
For ti år siden, for eksempel, tok Jeff Maggert en ett slags ledelse etter to runder, bare for å oppleve at hele turneringen ble avlyst på grunn av uvær. I tillegg til regnvær har banene vært utsatt for mye vind og tåke i tillegg.

- Det er viktig med fint vær, fordi vi har slitt her så mange ganger med regn, og det forhindret gode spillere fra å komme hit. De siste årene har vært nydelige, og jeg tror det kommer til å bli fantastisk de neste dagene. Det borger for en stor turnering og en herlig uke, sa regjerende mester, Phil Mickelson, til pressen på en solfylt Pebble Beach Golf Links onsdag.

Heftig premie
Men turneringen er også assosiert med store vinnere. 20 av de 25 siste triumfherrene har vunnet major-titler.

Cuten blir satt først på lørdag, siden de skal spille på tre forskjellige baner - Pebble Beach, Spyglass Hills og Poppy Hills. Bjørnstad & co begynner på sistnevnte.

Vinneren av turneringen stikker av med 972.000 dollar. Med torsdagens dollarkurs tilsvarer det 6.503.554,80 norske kroner. Phil Mickelson er regjerende mester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag