Bjørnstad sprakk

Foto: AFP/Scanpix

Henrik Bjørnstad ledet. Da gikk det galt.

23.10.09 07:31

Torsdag startet sesongens siste turnering på Nationwide Tour i USA, hvor Henrik Bjørnstad og konkurrentene spiller om retten til å få delta på PGA-touren neste sesong. De 60 beste på Nationwide Tour deltar i turneringen på Ralston Creek-banen på Daniel Island i Charleston i South Carolina.

Og nordmannen har åpnet strålende.

Ledet
Etter 12 hull og fem birdier ledet nordmannen alene. Tre bogeyer på de fem neste hullene ødela imidlertid mye av runden.

Dermed falt han ut av den absolutte tetkampen. Med to slag under par totalt ligger han på 15.-plass etter førsterunden.

Michael Sim fra Australia leder turneringen med tre slags margin etter en meget pen åpningsrunde.

Se stillingen her (ekstern lenke)

Tiger Woods neste
Bjørnstad ligger på 17.-plass på pengelisten før finalen, og er uansett resultat i helga i praksis sikret plass på PGA-touren neste sesong. Det betyr spill mot Tiger Woods og de andre verdensstjernene neste sesong.

De 25 beste på pengelista får nemlig spille på PGA-touren neste år.

- Jeg kan vel tillate meg å si at jeg er på PGA-touren nå. Jeg har ikke tillatt meg å glede meg før nå, sa Henrik Bjørnstad til Aftenposten etter 38.-plassen forrige helg.

Førstepremien i Nationwide-finalen er hele 180.000 dollar. Det er bare 29.000 mindre enn Bjørnstad har spilt inn i hele 2009.

30-åringen fra Drøbak spilte på PGA-touren i 2006, som første nordmann i historien. Hans beste plassering kom i Buick Invitational, hvor han en stund lå helt i ledelsen og til slutt endte på tiendeplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.