RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnstad får psykologhjelp

Henrik Bjørnstad, Norges beste golfspiller, skal kommende sesong samarbeide med den anerkjente idrettspsykologen Frank Beck for å bli sterkere mentalt.

Henrik Bjørnstad opplevde en frustrerende sesong i fjor, hvor han varierte fra det fantastiske den ene runden til det håpløse dagen etter. Den beste prestasjonen forrige sesong var 23. plassen i Volvo PGA Championships på Wentworth.

Ny innstilling
24-åringen har bestemt seg for å endre innstillingen til spillet denne sesongen.

- I fjor skulle jeg vinne og satte mye press på meg selv. Jeg kommer til å ha en litt annen innstilling i år, sier Bjørnstad til TV 2 Nettavisen.

Oslogutten har brukt vinteren til å koble av, og er for tiden opptatt med å pusse opp sitt nye hus i Son. I høst tok han kontakt med idrettspsykologen Frank Beck, for å få hjelp med den mentale biten av golf.

Anerkjent psykolog
- Jeg trengte en pause etter en lang sesong, jeg trengte å lade batteriene. Jeg traff Frank Beck i november, og han skal jeg fortsette å jobbe med, forteller Bjørnstad.

Beck har i mange år hjulpet en rekke kjente idrettsutøvere i Norge. Fotballandslaget, håndballandslaget, flere tippeligaklubber og John Carew er blant utøverne Beck har hjulpet tidligere. Bjørnstad har allerede skiftet fokus.

- I år skal jeg ta det roligere, og heller spille for bra topplasseringer enn for seire. Jeg må la seieren komme når den kommer, i stedet for å prøve å skape den hele tiden, tror Bjørnstad.

Volvo Masters
Forrige sesong endte han som nummer 111 i rankinglisten i europatouren, og spilte inn 1,5 millioner kroner. Året før (2202) ble han nummer 65, og spilte inn over det dobbelte i premiepenger.

Målet neste sesong er deltagelse i Volvo Masters. For å få delta der, må Bjørnstad være blant de 60 beste på pengelisten.

- Det er et greit mål, mener Bjørnstad. Han regner med å spille mellom 25 og 30 turneringer i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere