RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

Bjørnstad kjemper i toppen

Sist oppdatert:
Henrik Bjørnstad kjemper igjen i teten i en PGA-turnering etter en ny god runde på TPC of Scottsdale. Og det til tross for at spillet ikke satt fredag.

Nordmannen leverte en glitrende 67-runde torsdag kveld, og fulgte opp fredag med en runde på 69 slag - to under par. Til tross for det falt han åtte plasser på resultatlisten, men han har et glimrende utgangspunkt for de siste rundene. Han ligger på delt 15. plass, og er ikke mer enn fire slag bak 2. plassen.

Han klarte med andre ord cuten med soleklar margin. Det gjorde for eksempel ikke Sergio Garcia eller Jose Maria Olazabal. Sistnevnte tapte omspillet mot Tiger Woods i Buick Invitational forrige helg, turneringen der Henrik Bjørnstad hadde sitt definitive gjennombrudd med en delt 10. plass.

Fredagens runde åpnet Henrik med fem strake par, men han var ikke like i flyten som på torsdag. Han måtte redde par, i stedet for å jage birdier. Og på det sjette hullet fikk han den første av tre bogeyer. Fem birdier gjorde at han kunne gå av den 18. greenen på to under par.

Ikke flyt
Bjørnstad følte selv at han hadde litt stang ut fredag. At han likevel går to under par og er med i teten er desto mer imponerende.

- Det har vært en skikkelig jobberunde uten den store flyten. Gutten står på hele veien og avslutter meget bra. Det er sterkt å gå -2 når man føler at ting ikke sitter, sier manager og inspirasjonskilde, Jan Erik Aalbu, til TV 2 Nettavisen.

Henry i tet
Selv om Bjørnstads prestasjoner er strålende, var det en annen relativt ukjent spiller som fikk all oppmerksomheten fredag. J.J Henry lå likt med Bjørnstad etter den første dagen, men gikk en fantastisk runde på ti under par fredag. Han ligger totalt 14 under par. Henrys runde inneholdt blant annet sju birdier på rad. Det er bare en bak PGA-rekorden. Han leder med fire slag før de to siste rundene skal spilles.

Henry har tidligere to andreplasser fra PGA-touren.

Lørdag går Henrik i ball med Kirk Triplett og Ryan Moore. De begynner sin runde klokka 18.05, norsk tid.

Leder: JJ Henry -14
Bjørnstad: -6 på delt 15. plass

SLIK SPILTE HENRIK:

Hull 18 - Par 4: BIRDIE
Ny flott drive. 324 yards lang til høyre i fairway, 106 yards igjen. Innspillet var kanon, og Henrik har en birdiputt på like over en meter. Birdieputten satt sikkert i koppen.

Hull 17 - Par 4: PAR
Denne greenen er bare 310 yards fra utslagsstedet, og absolutt mulig å nå med det første slaget.Utslaget traff greenkanten, men var milevis fra hullet. I tillegg måtte Henrik putte seg rundt en bunker, og har en birdieputt på ti meter. Birdieputten misset med en drøy halvmeter, og et nytt par er notert.

Hull 16 - Par 3: PAR
Selve publikumshullet på TPC of Scottsdale. Henrik holder nervene i sjakk, og setter utslaget midt på greenen, drøye seks meter fra hullet. Birdieputten gikk dessverre ikke i denne gangen, og Henrik kunne sette en enkel par-putt fra 30 centimeter.

Hull 15 - Par 5: BIRDIE
321 yard lang drive av Henrik som legger seg til høyre på fairway. Det er 248 yardsi igjen til hullet, som ligger på en øy. Tør han prøve å gå inn på to? Det gjorde han og havnet i roughen til venstre, 16 meter fra hullet. Chippen var ikke helt presis og havnet fem meter fra hullet. Men Henrik senker den dryge birdieputten!

Hull 14 - Par 4: BOGEY
Nytt stødig utslag. 313 yads midt i fairway, med 167 yards igjen. Innspillet treffer green, men birdieputten blir godt over ti meter lang. Putten ble for snau, og Henrik har en meter igjen for par. Og der går Henrik på sin først treputt på pga-touren. Dermed en utrolig sur bogey.

Hull 13 - Par 5: BIRDIE
Kjempedrive på 327 yards av Henrik forbi bunkeren som ligger midt i fairway. Det er 223 yards igjen til greenen, og absolutt en god mulighet for å gå inn på to og sikre seg en eagleput. Henrik traff greenen, men har 14 meter for eagle. Jon Mills som Henrik spiller med satte innspillet under en meter fra hullet og går mot en tap-in eagle. Henriks eagleput stanser en snau halvmeter fra koppen og birdien satt som den skulle.

Hull 12 - Par 3: PAR
Flott innspill midt på greenen. Sju meter lang putt for birdie. Birdieputten misset hårfint, men en ny trygg par for Henrik.

Hull 11 - Par 4: BOGEY
Henrik slo utslaget i vannet og måtte droppe med et straffeslag. Tredjeslaget havnet trygt på greenen, men han har en 12 meter lang put for par. Putten gikk dessverre like til venstre for hullet, og det ble dagens andre bogey.

Hull 10 - Par 4: PAR
Utslaget lander igjen i fairway, og henrik har 162 yards igjen til hullet. Innspillet ender dessverre i bunkeren. Henrik kommer seg fint ut og har en par putt på rundt to meter. Parputten satt trygt i koppen

Hull 9 - Par 4: BIRDIE
Ny fin drive av Henrik, 312 yards til venstresiden av fairway. 144 yards igjen til hullet. Innspillet er glitrende, og Henrik har en birdieputt på under en meter! Den satte han trygt i koppen og er fem under.

Hull 8 - Par 4: PAR
Strålende drive til venstre i fairway. 313 yards lang, med 147 igjen til pinnen. Innspillet lander trygt på greenen med ni meter igjen til hullet. Birdieputten var en meter for kort, men det går mot et trygt par.

Hull 7 - Par 3: BIRDIE
Nydelig innspill, og Henrik gir seg selv en overkommelig birdieputt på under to meter. Henrik senket putten og fikk dagens første birdie. Viktig å komme raskt tilbake etter bogeyen på sjette.

Hull 6 - Par 4: - BOGEY
Fin drive, men innspillet blir for langt. Chippen var heller ikke patent, og parputten ble for lang. Dagens første bogey. Det betyr at han nå sammenlagt er -3 under par.

Hull 5 - Par 4: PAR
Utslaget sklir litt ut til høyre, men er 316 yards langt og med bare 139 yards inn til hullet bør det ikke være noe problem å legge ballen på kaka. Jo, det var det visst. Det er mulig Henrik lå skikkelig tjukt, for innspillet var 20 meter kort av greenen. Chippen er heldigvis strålende, og Henrik kan senke en trygg metersputt for par.

Hull 4 - Par 3:PAR
Godt utslag av Henrik som legger seg bare 3,5 meter fra hullet. God birdiesjanse nå! Men putteren er ikke varm i dag, og Henrik misser med noen centimeter. Nytt sikkert par.

Hull 3 - Par 5: PAR
Bjørnstad treffer fairway, med et utslag på 303 yards. Det er 266 yards igjen til hullet, og mulig å gå inn på to slag. Han traff bunkeren på innspillet. Etter et godt bunkerslag hadde han en 3,5 metersputt for birdie, men misset. Ny par.

Hull 2 - Par 4: PAR
Bjørnstads utslag var ikke spesielt bra, og havnet i en fairwaybunker til høyre. Han har 160 yards igjen til hullet. Andreslaget går langt til venstre for greenen og det er fortsatt 25 meter igjen til hullet. Chippen var god, og Henrik har en parputt på rundt tre og en halv meter. Han senker også denne parputten, det er sterkt. Men det er litt skummelt at Henrik nå må redde par, og ikke jager birdier slik som i går.

Hull 1 - Par 4: PAR
Bjørnstad er i gang. Han slår sitt tee-slag 257 yards i fairwayen til venstre, og er 161 yards fra hullet. Innspillet treffer greenen og han er rundt 11 meter fra hullet. Birdieputten ble altfor kort, og han har igjen over to meter for par. Bjørnstad senket heldigvis den litt kinkige parputten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere