*Nettavisen* Sport.

Ble kåret til mest overvurderte spiller - svarte med å slå alle

SVARTE MED STIL: Rickie Fowler. Foto: Sam Greenwood (Afp / NTB scanpix)

Samme uke som han ble kåret til den mest overvurderte golfspilleren på PGA-touren, leverte Rickie Fowler (26) en utrolig avslutning og vant storturneringen Players Championship.

I en anonym avstemning gjort av amerikanske ESPN, ble Fowler stemt fram til den mest overvurderte spilleren av sine medspillere på PGA-touren. Hans utadvendte vesen og fargerike stil har gjort ham til en svært populær spiller, men fram til søndag sto han kun bokført med én seier. Og den kom helt tilbake i 2012.

På den utfordrende banen TPC Sawgrass i Florida viste imidlertid 26-åringen at han kan spille god golf. Amerikaneren gikk de siste seks hullene seks slag under par for å sikre omspill. En utrolig rekke med birdie, par, birdie, eagle, birdie og birdie gjorde at han tok igjen, og gikk forbi, ledende Sergio Garcia fra Spania.

I omspillet ble hull 16 til 18 spilt på nytt. Fowler og Kisner fikk birdie på det 17. hullet og gikk ett slag under par, mens Garcia sa takk og farvel etter tre strake par.

Dermed skulle det hele avgjøres på legendariske hull 17. Et hull som ikke er mye over 100 meter, men hvor greenen ligger på en øy.

I første forsøk ble det birdie for Fowler. Dermed sikret han karrierens største triumf foran tusenvis av jublende amerikanere.

- Det føltes veldig bra hele uken. Dette er spesielt, sa Fowler.

Fowler mente også at seieren i turneringen som kalles «Den femte major», gir ham selvtillit til å prestere også i de øvrige storturneringene.

- Dette vil definitivt gi meg en dytt foran US Open. Det gjør meg mer selvsikker i tøffe situasjoner, sa han.

I 2014 plasserte han seg blant de fem beste i samtlige fire majorturneringer.

Tiger Woods klarte fredagens cut, men med runder på 75 og 72 slag i helgen ble det til slutt en skuffende 69.-plass for 39-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.