RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Atle Jansson (Norges Golfforbund)

Brovold på andreplass

Sist oppdatert:
Golfkometen Lars Petter Brovold fortsetter sitt fantastiske spill under europatour-kvalifiseringen. Etter lørdagens runde klatret Onsøy-golferen til andreplass i sammendraget.

Fredag gikk amatøren Lars Petter Brovold en fantastisk 61-runde under andre runde av europatour-kvalifiseringen i Spania - den beste runden som noensinne er spilt på europatouren.

Lørdag fulgte han opp med en 69-runde, og klatret med det to plasser i sammendraget og ligger nå på delt andreplass sammen med engelske Simon Wakefield, sju under par.

De to ligger kun ett slag bak lederen Francois Delamontagne fra Frankrike.

Beste nordmann
Men det var likevel Jan-Are Larsen som spilte best av de tre nordmennene som deltar i europatour-kvalifiseringen i Spania. Han gikk en 68-runde og klatret fra en 91. plass fredag til 20. plass lørdag, to over par.

Øyvind Rojahn gikk lørdagens runde på 73 slag og ligger på en delt 67. plass, seks over par.

Cut i morgen
Om de tre nordmennene spiller like godt på søndagens fjerde runde, vil de være inne blant de 75 beste, klare cuten og gå videre til de to avsluttende rundene mandag og tirsdag.

De 35 beste spillerne etter seks runder får delta i den såkalte kategori 11 på europatouren neste år. Resten havner i kategori 14, får spille noen få turneringer på europatouren, og får nærmest fast plass på Challenge-touren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere