Bytter ski med golfkøller

Foto: Gunnar Stavrum (Gunnar Stavrum)

Denne helgen spiller tusenvis av nordmenn sin første golfrunde. Nettavisen har sjekket banene.

20.04.11 12:31

Mens påsketuristene fortviler over vann i slalåmbakkene og lyng i skisporene, børster tusenvis av norske golfspillere støvet av køllene og setter kursen mot nyåpnede baner.

Nettavisen har testet en av de mest populære green fee-banene: Borre utenfor Horten får klart godkjent!

Miklagard åpner torsdag
I Oslo-området varierer åpningstidspunktet. Miklagard åpner torsdag 21. april, og det begynner å fylle seg opp fra morgenen av. Men utover ettermiddagen er det fortsatt gode muligheter til å gå årets jomfrurunde.

Grønmo åpner også på Skjærtorsdag .

Lommedalen golfklubb har åpnet , og det er mye ledig i påsken.

Hauger har åpnet drivingrangen og korthullsbanen, men har ikke sagt noe om når hovedbanen åpner.

Også Asker har åpnet drivingrangen.

Losby er ennå ikke åpen, men banemester Alex Cawley sier at vinteren har vært snill med banen og at fremgangen går fort i det varme været.

Oslo golfklubb skal ha dugnad 7. mai, og har ennå ikke offentliggjort noe åpning.

Nøler litt
Også de nærmeste banene utenfor Oslo nøler med å åpne.

Haga har ikke offentliggjort åpningstidspunkt.

Aas Gaard Golfpark, Hakadal, har ikke noe åpningdato (rangen er åpen),

Oppegård beregner åpningen til Arbeidets dag, 1. mai.

- Kanskje blir det drømmeforhold helt fra starten i år, frister hjemmesiden.

Også Krokhol venter åpning 1. mai .

Fullt kjør i Moss
Hos Moss & Rygge Golfklubb er det fullt kjør fra Skjærstorsdag. Der er dagene nesten fylt opp allerede, men det er noen ledige slengere i enkelte flighter. Trolig trasker 200-300 spillere ut på fairwayene der på åpningsdagen.

I Østfold er det også fullt trykk. Onsøy golfklubb har (selvsagt) åpnet for lengst. Der er det fortsatt gode muligheter for å spille i påsken, og banen pleier å være i god stand tidlig på sesongen.

«Beste noensinne»
I Drammen åpner banen Skjærtorsdag , og der er det allerede fullt på formiddagen.

På Kongsberg kan man ta av seg skiene på Kongsberg skisenter , og dra rett på golfbanen på Skjærtordag. Ennå er det mye ledig: - Siste finpuss før morgendagens åpning er i gang på banen, og det er riktig gode forhold til å være så tidlig på sesongen. Aldri tidligere har vi åpnet banen så tidlig, og det er muligens de beste forholdene vi har hatt på åpningsdagen noensinne, står det på banens hjemmeside.

Vestfold åpent
Nettavisen testet Borre golfbane i går. Der var det bra med folk, og banen var i meget god stand til å være så tidlig på sesongen.

Greene bærer selvsagt preg av at det er april, men det var grønt på fairwayene. Noen uker til, og banen kommer til å være i topp stand.

i det populære golffylket er Nøtterøy Golfbane åpen, Vestfold Golfklubb har åpent - likeså Sandefjord og Larvik. Foreløpig er det meget gode muligheter til å finne et ledig tidspunkt i påsken.

Bygolf-påske
Hva så med de andre byene?

Kragerø Golfpark er åpen, Nes Verk Golfpark mellom Tvedestrand og Arendal har åpent. På Bjaavann Golfklubb utenfor Kristiansand er det bare å dra frem driveren, og også Stavanger Golfklubb har åpnet.

I Bergensområdet er Herdla åpen, Meland har foreløpig stengt - likeså Fana.

I Trondheim er 9-hullsbanen på Byneset Syd åpen, mens 18 hulls-banen holder stengt.

PS: Vi har ikke hatt kapasitet til å sjekke absolutt alle banene i Norge, og trenger hjelp fra deg. Har du noe å melde, så bruk kommentarfeltet under artikkelen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.