RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Chun In-gee strålte etter at hun sikret det gjeve trofeet i US Open.
Chun In-gee strålte etter at hun sikret det gjeve trofeet i US Open. Foto: Evan Habeeb (Reuters)

Debutanten Chun vant US Open

20 år gamle Chun In-gee gikk til topps i sin første US Open. Med en knallsterk 66-runde på avslutningsdagen sikret hun tittelen.

Amy Yang ledet golfturneringen før siste dag i Lancaster, men med 71-runde rotet hun seieren. Chun vartet opp med hele sju birdier søndag. Tre av dem på rad fra hull 15. En bogey på det siste skapte imidlertid spenning.

Yang hadde eagle på det 16. og birdie på det 17. hullet, men maktet ikke sikre omspill om seieren da det ble bogey på det siste hullet.

- Det var første gang jeg spilte i kvinnenes US Open. Jeg prøvde å nyte turneringen hele veien. Det ledet meg til tittelen, strålte Chun.

Tredje yngste
Hun ble tidenes tredje yngste vinner. Bare helgens treer Park In-bee og Pak Se-ri har vunnet i yngre alder. For første gang på et tiår gikk en US Open-debutant til topps i turneringen.

- Det er storartet. Jeg prøvde å ha det moro. Alt var nytt. Jeg kjenner støtten fra hele det koreanske folket akkurat nå, strålte vinnerjenta.

Suzann Pettersen skuffet stort. Oslo-jenta klarte ikke cuten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere