*Nettavisen* Sport.

Denne jenta vekker oppsikt i idrettsverdenen

FÅR KRITIKK: Golfjenta Paige Spiranac. Foto: (AP / NTB scanpix)

- Det er mange som hever øyenbrynene, sier ekspert.

22 år gamle Paige Spiranacs deltagelse i golfturneringen Omega Dubai Ladies Masters har vakt oppsikt blant journalister og eksperter.

Spiranac har nemlig aldri tidligere spilt på de store profftourene, men ble plutselig invitert til turneringen med fjerde høyest pengepremie på europaturen for kvinner. Store profiler som Annika Sörenstam og amerikanske Lexi Thompson har tidligere gått til topps i turneringen.

Omega Dubai Ladies Master avholdes fra 9. desember til 12. desember og på første runde leverte Spiranac et svært svakt resultat.

Jenta fra USA gikk runden på 77 slag , fem over par. Det holder til en foreløpig 94.-plass av totalt 105 deltagere som er igjen.

Stor på Instagram
Nå spekuleres det derfor heftig i at golftalentet ikke er grunnen til at Spiranac har blitt invitert til Dubai. 22-åringen er nemlig meget profilert i sosiale medier og flere mener dette er årsaken til at hun nå får spille.

Den amerikanske jenta har nesten en halv million følger på Instagram og videoene hennes har over 1,5 millioner visninger på YouTube.

Ifølge James Corrigan, golfreporter i den engelske avisen Telegraph, har Spiranacs deltagelse i Dubai ført til reaksjoner fra andre utøvere i golfmiljøet og ifølge reporteren føler mange at den unge jenta har kommet inn i turneringen på bekostning av langt bedre spillere.

- Mange hever øyenbrynene her, skriver han i en artikkel.

Før hun ble proff nå i august, ble Spiranac ansett som en helt grei spiller på amatørnivå, men hennes profilering og popularitet i sosiale medier har ført til at mange sponsorer ønsket å få henne med på profftouren.

- Har hørt hva de sier
22-åringen ble konfrontert med disse anklagene onsdag og følte hun måtte forsvare seg overfor kritiske journalister og pressefolk.

- Jeg skjønner at dette blir et tema. Jeg har spilt en del golf og hatt greie resultater, men når du ser på det jeg har oppnådd, sammenlignet med mange andre her, er jeg i en annen liga, sier Spiranac.

- Men jeg håper alle ser at jeg jobber hardt. Det er mulig jeg slår igjennom og mulig jeg ikke gjør det. Nå har jeg kun fokus på det som må gjøres for at jeg skal komme meg til neste nivå ferdighetsmessig, sier hun.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Laura Davies, en av de største stjernene i kvinnegolf, innrømmer at hun har fått med seg alt snakket rundt den unge golferens deltagelse.

- Jeg har selvsagt hørt hva noen av de andre sier om henne, men jeg har ikke møtt henne selv. Alle må få en sjanse og viser hun seg som en god spiller, så bra, da har hun rett til å være her. Men er hun her på grunn av andre ting enn golf, da er det poengløst, sier Davies.

- Er takknemlig
Selv er Spiranac, som tidligere har blitt kåret til «idrettens mest sexy kvinne» av et amerikansk magasin, ikke pinlig berørt over at hun bruker sin enorme popularitet til å nå mål sine innenfor golfsporten

- Jeg er takknemlig for å være her, og er her takket være sosiale medier. Jeg spurte aldri om å få komme hit, jeg ble invitert, forteller hun.

- Det er skikkelig kult og det har gitt meg en inngangsbillett til den største arenaen. Det kan gi meg muligheten til å oppnå drømmene mine som golfer. Det er det jeg elsker mest i denne verden, sier 22-åringen.

Det er engelske Liz Young som leder turneringen i Dubai etter én dag. Hun gikk første runde på 66 slag, seks slag under par. Carmen Alonso fra Spania er nummer to og Shanshan Feng fra Kina er nummer tre.

Tre norske jenter deltar også i turneringen. Caroline Maertens ligger som nummer 42, Tonje Daffinrud som nummer 71 og Marianne Skaprnord som nummer 84 så langt. Maertens ligger så langt innenfor cuten.

Her kan du følge utviklingen i Dubai

Se noen flere bilder av den populære idrettsutøveren her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.