Gå til sidens hovedinnhold

- Det er nesten nifst

Suzann Pettersen er imponert over utviklingen.

Suzann Pettersen var ikke helt fornøyd med 32.-plass i helgen. Nå håper Oslo-golferen på en opptur i Kina.

Golfjentene flytter denne uken til Haikou i Kina.

- Jeg har foreløpig ikke sett banen, men jeg skal gi alt denne uken, sier Tutta.

31-åringen starter ofte sesongen uten de store triumfene.

- Jeg er på rett vei. Det er tidlig i sesongen. Jeg er en som ofte starter litt tregt, og det handler om å få noen konkurranser i kroppen. Jeg er mer enn klar, stråler den norske golfdronningen foran turneringen i Kina.

- Nesten nifst
Tutta vant to LPGA-turneringer i fjor. Begge kom i Asia. Nå er det europatourturnering som står på programmet. Første runde spilles torsdag.

- Jeg har gode minner fra spill i Asia. Faktisk har jeg vunnet nesten halvparten av seirene mine i Asia. Jeg trives her. Nå ser jeg fram til å komme ut på banen og spille aggressivt, sier Pettersen.

Kinesisk golfsport er på vei fram. Suzann Pettersen er imponert over utviklingen.

- Det er nesten nifst hvor stort potensial det er her. Shanshan Feng har imponert i USA, og det ga kinesisk golfsport et stort løft da hun vant LPGA-mesterskapet i fjor. Det er flott å se at golfsporten vokser i ulike deler av verden, sier 31-åringen.

OL-golf
Suzann Pettersen var blant dem som kjempet for å få golfsporten tilbake på OL-kartet.

- Jeg er glad for at golf står på OL-programmet. Da jeg ble med i lobbygruppen var jeg ikke klar over at golfen tidligere hadde vært med. Nå er golfsporten tilbake der den hører hjemme. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg hadde aldri trodd at jeg som golfer skulle få muligheten i et OL. Dersom jeg holder meg frisk og spiller godt kan jeg få muligheten til å kjempe med det norske flagget på brystet, stråler Pettersen.

Golf var med både i 1900 1904. I 2016 er sporten tilbake i sommerlekene.

I Kina er det både individuell konkurranse og innlagt lagkonkurranse. Marianne Skarpnord er også norsk deltaker i Haikou.

- Jeg har ikke satt meg så nøye inn i formatet. Det er en individuell konkurranse der du også slår sammen utøveres poengsum. Det virker spennende. Golf er en individuell konkurranse, men her prøver en også at hver nasjon skal være representert med to gode spillere, sier Tutta. (©NTB)

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021