*Nettavisen* Sport.

Det funket for Funk

Fred Funk tok sin sjuende tittel på PGA-touren da han vant det mye utsatte Players Championship i natt.

29.03.05 11:22

Sisterunden på 70 slag under svært lite gjestfrie omstendigheter var nok til å snyte Tom Lehman, Scott Verplank og Luke Donald for seieren. 48-årige Funk ble dermed turneringens eldste vinner.

Uvær
Funk fikk bogey på tre av sine fem siste hull, men kom seg opp av bunkeren på det siste hullet og enputtet for seier. Luke Donald hadde en sjumeters-putt for å sikre omspill, men bommet. Dermed kunne Funk juble for seier.

- Jeg hadde ingen anelse om at dette skulle skje. Jeg kan ikke tro det. Jeg er overveldet. Det var så vanskelig, og dette er det sterkeste startfeltet vi har hatt her, sa Funk etter turneringsseieren var i boks, ifølge BBC.

Det har ikke vært noen enkel turnering å arrangere. Fem dager med uvær og hissige vindkast på siste dag gjorde sitt til at det ikke ble spesielt imponerende scorekort. Bob Tway satte rekord med 12 slag på det legendariske 17. hullet, for eksempel. Lee Westwood og Phil Mickelson er to andre som måtte ha kvadruppel bogey på det samme hullet. Tiger Woods slo også i vannet.

Donald, som ledet etter tredje runde, ødela alt da han mistet fire slag på de ni første hullene.

Tiger skuffet
For Tiger Woods ble turneringen en eneste stor skuffelse. Han åpnet middels, på to under par, men siden gikk det bare verre og verre. Han gikk ikke en eneste runde under 70 slag, og endte på en delt 53. plass.

Vijay Singh gjorde det en god del hakk bedre, men havnet så vidt utenfor topp ti med en 12. plass. Han var fem slag bak Funk.

Av andre kanoner ble Retief Goosen nummer 12, Ernie Els nummer 17 og Phil Mickelson nummer 40.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag