RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmestart for Johansen

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Eirik Tage Johansen fikk en drømmestart på kvalifisering for neste års Europa-tour i golf. For Marius Thorp gikk det ikke like bra.

Fem norske golfhåp er blant de rundt 300 spillerne som denne uken skal gjennom andre kvalifiseringstrinn på veien mot en ettertraktet plass på Europa-touren. Turneringene spilles på fire ulike baner i Spania, og går over 72 hull.

Rundt en fjerdedel av startfeltet går videre til den avgjørende finalekvalifiseringen og «helvetesuken» på San Roque i Sør-Spania. Alle disse er sikret en grei kategori på neste års Challenge Tour, men det er Europa-touren spillerne sikter mot.

Da må de også kapre en topp 30-plassering i neste ukes kvalifisering. De som klarer cuten skal gjennom hele seks runder golf, og er garantert kategori 14 på Europa-touren og kategori 7 på Challenge Tour. De 30 beste er sikret rundt 20 turneringer på øverste europeisk nivå i 2007.

Eirik Tage Johansen fra Stavanger Golfklubb er sammen med Christian Aronsen fra Grønmo Golfklubb i aksjon på Costa Ballena-banen nær Cadiz i Sør-Spania. Der gikk Johansen første runde på 67 slag, imponerende fem under banens par. Det holder til en sjuendeplass, fire slag bak Miquel Rodriguez fra Argentina.

Aronsen er på delt 60. plass av de 83 deltakerne, etter en åpningsrunde på par.

For Marius Holst gikk det enda verre. Norges kanskje største golftalent gikk én over par på Emporda-banen utenfor Barcelona, og ligger helt nede på 59. plass, sju slag bak teten. Peter Kaensche fra Losby ligger på 37. plass, ett slag under par.

Jason Kelly, som er brite med norsk pass, fikk en marerittåpning på Golf de Catalunya. Han ligger på tredje sisteplass etter å ha gått fem over på åpningsrunden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere