RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En legende sa farvel

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tiger Woods viste hvem som er sjefen, men ble likevel overskygget av en legende som sa farvel.

65 år gamle Jack Nicklaus spilte sin siste The Open, og avsluttet med stil. På det 18. hullet, mottok han først publikums hyllest da han gikk over The Swilcan Bridge. Der stanset han og vinket, før han vinket sin sønn og caddie Steve og spillepartnerne Luke Donald og Tom Watson med sine caddier opp på broa for et gruppebilde.

Deretter gikk han oppover fairwayen mens han tørket en tåre. Nicklaus puttet så ballen opp gjennom «The Valley of Sin» og ga seg selv en birdiemulighet. Etter å ha sett på mens Watson - en tøff rival fra 1970-årene - og Donald gjøre seg ferdig avsluttet Jack Nicklaus sin aktive karriere med å senke en birdieputt.

- Jeg visste at hullet ville flytte seg dit hvor jeg slo ballen, sa en tårevåt Nicklaus etter runden.

Slo Tiger
Nicklaus imponerte med å gå den siste runden på par, men etter en runde tre over par torsdag, var han likevel to slag unna å klare cuten.

Tiger Woods kom til den 18. greenen en halvtime etter Nicklaus, og til tross for at han leder turneringen suverent måtte han slå seg slått av sitt forbilde. Et dårlig utslag gjorde at Tiger «bare» klarte par på de legendariske siste hullet på St. Andrews.

- Du må beundre alt ved ham. Ingen har spilt major-turneringene så godt. Ingen har vært så god så lenge. Han er den største som noensinne har levd i vår idrett, sa Woods uten å overdrive.

- Thank you, Sir
Senere møttes de to levende legendene i presserommet.

- Flott spilt, sa Nicklaus og strakte fram sin høyre hånd.

- Thank you, Sir, svarte Woods da de klemte never.

- Vet du, det var den beste runden min i år, sa Nicklaus stolt før de småpratet en stund.

Tiger Woods leder turneringen etter to spilte runder, 11 slag under par. Han er på god vei til å overgå rekorden han satte sist The Open ble spilt på St. Andrews i 2000. Da gikk han de fire rundene 19 under par, den laveste scoren i noen major, og vant med åtte slag.

Fire slag bak Woods finner vi hjemmehåpet Colin Montgomerie, mens sju mann deler tredjeplassen fem slag bak Woods, blant dem Vijay Singh og José Maria Olazábal.

Brovoldute
På den delte tredjeplassen finner vi også Brad Faxon, som ble slått av norske Lars Brovold i kvalifiseringen til The Open.

Selve turneringen har dessverre ikke gått like bra for Brovold, som ikke klarte cuten denne gang. Brovold gikk fredagens runde to over par, et slag bedre enn på torsdag, og endte på fem over par totalt. Det var fire slag for mye til å klare cuten.

Han endte til slutt på en 114. plass. En plass han forøvrig deler med spillere som Davis Love III og Stewart Cink. Bak Brovold på resultatlisten finner vi blant andre Mike Weir, som vant US Masters i 2003, Stephen Ames og Craig Parry.

Nå blir Brovold igjen i St. Andrews for å lære et og annet av Tiger Woods.

Blant de andre som ikke får spille de siste to dagene er fjorårsvinner Todd Hamilton, som endte fire slag over par.

Se Brovolds scorekort her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere