*Nettavisen* Sport.

Er ballen min i buksa di, sir?

Foto: DANNY MOLOSHOK (Reuters)

Hvordan havnet en manns ball opp i en annen manns bukser? Se video.

20.02.12 10:05

Det ble en svært spennende avslutning på helgens PGA-turnering, Northern Trust Open på Riviera Country Club i California.

Bill Haas trodde nok han hadde vunnet da han ledet med ett slag å duoen Phil Mickelson og Keegan Bradley når de to bare hadde ett hull igjen å spille – banens vanskeligeste, hull 18.

Men både Mickelson og Bradley satte imponerende birdieputter, og tvang fram et omspill. Alle tre gjennomførte de fire ordinære rundene sju slag under par.

På det andre omspillshullet, et kort par 4-hull falt avgjørelsen da Haas senket en 15 meter lang monsterputt. Mickelson klarte ikke sette sitt slag fra bunkeren og Bradley misset sin birdieputt fra fem meter, og Haas kunne juble.

- Å slå folk som Keegan og Phil, spillere av et sånt kaliber, er utrolig og noe jeg aldri kommer til å blemme, sier Haas.

Se resultatlisten her.

Men nesten like mange snakket om det som skjedde med Mickelson på det 15. hullet. Utslaget gikk inn blant noen tilskuere og Mickelson ble svært bekymret da han kom fram og så at en mann lå rett ut i gresset.

Hadde han truffet ham i hodet og knocket ham ut?

Neida, så ille var det heldigvis ikke, men amerikanerens ball hadde sneket seg opp i buksebeinet på shortsen til Patrick Prendergast, og lagt seg til ro ved tilskuerens kne.

Golfsporten har et utall av regler, og selvfølgelig også en som passer et slikt tilfelle. Prendergast satt musestille til Mickelson kom, og Mickelson kunne så markere i gresset akkurat under punktet der ballen lå inne i buksa.

Se video av episoden her:

HTML EMBED

Deretter kunne han ta ballen ut, slik at Prendergast kunne fjerne seg, og droppe ballen uten å få straffeslag. Mickelson signerte en golfhanske og ga til tilskueren for brydderiet.

Det hører med til historien at Mickelson klarte par på hullet.

Se høydepunkter fra den siste runden her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag