RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett fattig slag ødela for Tutta

Suzann Pettersen var bare ett fattig slag unna sin første tittel i Michigan i helgen, men måtte se seg slått av to sørkoreanere og endte på tredjeplass.
Suzann Pettersen var bare ett fattig slag unna sin første tittel i Michigan i helgen, men måtte se seg slått av to sørkoreanere og endte på tredjeplass. Foto: Matt Sullivan (Afp)
Sist oppdatert:
Måtte se seg slått av to sørkoreanere.

Suzann Pettersen var bare ett slag unna sin første tittel i Michigan i helgen, men den norske golfproffen måtte se seg slått av to sørkoreanere og endte på tredjeplass.

«Tutta» hadde hatt nesten en måneds konkurransepause, men virket ikke rusten under turneringen på Blythefield Country Club-banen. Som i British Open var hun nær seieren, men sørkoreanerne Lee Mi-rim og Park In-bee var ett slag hvassere enn 33-åringen fra Oslo.

– Det er bare fint å være tilbake. Det er godt å føle stresset på kroppen og føle hvordan spillet er og hvilke deler av det du må heve til neste helg, sa Pettersen, som roste Michigan-turneringen.

– Totalt sett et fantastisk arrangement. Jeg kan ikke vente med å komme tilbake og spille på denne banen igjen, sa hun ifølge LPGA-tourens nettsted.

Nesten
Lee vant turneringen gjennom omspill etter at både hun og idolet Park fullførte på 14 slag under par. Det var første gang 23-åringens havnet i omspill i en proffturnering.

– Jeg var 100 prosent nervøs. Park er en helt i Korea, smilte Lee.

Pettersen var for alvor med i seierskampen helt fra hun gikk annen runde på sju slag under par. De øvrige tre rundene gikk hun på 69 slag (-2).

Søndag åpnet hun knallsterkt med to birdier og en eagle på de første fem hullene. Hun måtte senere tåle tre bogeyer i tillegg til birdien på hull 15, og dermed endte hun så vidt bak tetduoen.

– Ja, skuffet over å være bare ett slag bak, men godt å være tilbake etter en treukers pause, sa Pettersen.

Godt betalt
Norges golfdronning har fått store deler av sesongen ødelagt av en ryggskade og spilte US Open med store ryggsmerter. Siden har det gått oppover, og for tredjeplassen i Grand Rapids, Michigan kunne hun innkassere 630.000 nye premiekroner.

Pettersen fortalte også at hun nærmer seg toppformen som skal sikre henne flere LPGA-titler enn de 14 hun har fra før.

– Ja, det nærmer seg. Det var godt med fire solide konkurranserunder og å slå ballen så langt som jeg gjør nå.

Neste turnering er LPGA-mesterskapet, som starter torsdag i Pittsford, New York. Det er årets fjerde majorturnering for kvinnegolferne. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere