RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europa mot Asia i golf

Sist oppdatert:
Europas beste spillere møter de beste spillerne fra Asia i en Ryder Cup-liknende konkurranse i Thailand i januar.

Det opplyste arrangørene onsdag.

Seve Ballesteros er utnevnt som Europas ikke-spillende kaptein i den aller første turneringen, som går av stabelen ved Bangkoks Amata Spring Country Club fra 5-8. januar. Det er meningen at konkurransen skal bli et årlig fenomen, der åtte spillere fra hvert lag konkurrerer i et Ryder Cup-liknende format.

Seks spillere på hvert lag vil bli valgt på bakgrunn av stillingen på hver av tourenes Order of Merit (pengelisten, red.anm.) og verdensranking for øvrig. De to siste plassene blir kapteinens valg.

Lagene vil konkurrere i 16 kamper, der det både blir foursomes, four-balls og singlekamper. Ballesteros mener konkurransen er en historisk utvikling.

- Mange av mine største øyeblikk i karrieren har skjedd i Ryder Cup. Som spiller og kaptein er dette virkelig uforglemmelige øyeblikk. Jeg er veldig glad for å lede det europeiske laget i den første utgaven av Royal Trophy. Jeg tror det vil vokse til å bli en av verdens største sportskonkurranser, sier Ballesteros til Reuters.

De første fem årene er det meningen at konkurransen skal spilles i Bangkok, mens det etter hvert vil alternere de to kontinentene imellom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere