*Nettavisen* Sport.

Europeisk grep om Ryder Cup

De europeiske spillerne puttet særdeles stødig og sikret fredag en solid, foreløpig ledelse mot USA i Ryder Cup i golf.

18.09.04 13:14

Superstjernen Tiger Woods, Phil Mickelson og lagkameratene var aldri i ledelsen i noen av de fire første Fourball-kampene fredag. De lå under 0,5-3,5 etter åpningskampene i den 35. utgaven av Ryder Cup.

I de påfølgende fire kampene sikret tittelforsvarer Europa poeng i tre. Etter åtte spilte kamper ser det virkelig stygt ut for hjemmehåpene. USA ligger under 1,5-6,5 og går til lørdagens kamper med krav om at de tar igjen fempoengsledelsen.

Woods/Mickelson, som spilte sammen for aller første gang i Ryder Cup-sammenheng, tapte først 1&2 mot de europeiske ringrevene Colin Montgomerie og Padraig Harrington.

I Foursome fredag ettermiddag gikk Woods/Phil Mickelson på nok et tap. Denne gang mot Darren Clarke og Lee Westwood, som vant 1&0.

- Vi spilte ikke opp imot vårt beste, men gjorde det som var nødvendig for å vinne kampen, sa Westwood.

Sterk putting
Den europeiske superduoen Montgomerie/Harrington leverte tidlig spill av høy klasse og senket Mickelson/Woods. Med ett hull igjen å spille hadde europeerne en uinntagelig tohullsledelse.

Montgomerie/Harrington tok pusten fra amerikanerne ved å senke seks birdies på de åtte første hullene.

- Det var utrolig viktig for oss å få en slik start. Vi føler oss som et lag, og her dreier det seg om mer enn bare poeng, fastslo en fornøyd og meget opplagt Montgomerie.

Senere sørget han og Harrington for nok et europeisk poeng da de enkelt vant 4&2 mot Davis Love III og Fred Funk. Seieren var duoens 18. i Ryder Cup.

En konstant sigarrøykende Darren Clarke og Miguel Angel Jimenez sikret poeng ved å slå Davis Love III og Chad Campbell 5&4 i sin Fourball-kamp. Jimenez tapte deretter i Foursome sammen med Thomas Levet, Europas eneste feilskjær så langt i turneringen.

Debutanten Chris DeMarco og veteranen Jay Haas sørget for USAs eneste hele fredagspoeng.

Sergio Garcia og Lee Westwood sørget for økt sammenlagtledelse ved å vinne 5 &3 mot David Toms/Jim Furyk. I fredagens siste kamp ledet spanske Garcia og makker Luke Donald hele veien mot Kenny Perry/Stewart Cink, vant 2-1 og sørget for nok et poeng.

Unngikk bunnrekord
Det amerikanske laget sikret seg konkurransens første halvpoeng da Chris Riley/Cink klarte uavgjort i Fourball mot Paul McGinley/Donald.

Dermed unngikk de med nød og neppe å tangere den negative rekorden fra 1989, da laget lå under 0-4 etter Fourball-kampene på Belfry-banen.

- Mitt lag har fått en fantastisk åpning. De har levert herlig putting, jeg kan ikke be om mer, sa Europas lagkaptein Bernhard Langer etter de fire første kampene. Han var ikke mindre blid etter Foursome, der Europa fortsatte å imponere.

I Fourball spiller hver spiller med hver sin ball runden igjennom. I Foursome spilles det med én ball og spillerne slår etter tur.
(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.