*Nettavisen* Sport.

Fant feilen

Foto: NIGEL RODDIS (Reuters)

Etter et halvt år med smerter har Suzann Pettersen endelig funnet ut hva som er galt.

06.08.10 10:40

Helt siden februar har Suzann Pettersen slitt med smerter i hoften. Likevel har hun prestert åtte topp-ti-plasseringer på 12 turneringer i år.

Og nå kan det bli enda bedre, for nå er skadeårsaken trolig funnet.

- Den har helt klart tappet meg for mye krefter. Men jeg var hos en spesialist i London mandag, og nå tror jeg vi har funnet årsaken, sier hun til Golferen.no .

Det gjenstår imidlertid noen tester før alt er helt sikkert. Suzann vil ikke fortelle hva skaden går ut på utover at det ikke er en belastningsskade.

På grunn av tett turneringsprogram om sommeren har ikke Suzann kunnet ta seg fri fra golfen for å lege skaden. I løpet av fem uker har hun spilt tre majorturneringer i tillegg til Evian Masters, som er den største turneringen som ikke er en major.

Tøft program
Og Suzann innrømmer at hun ikke synes terminsliten er ideell.

- Jeg synes ikke terminlisten er helt bra i øyeblikket. Det er mye å kreve av spillerne. Men når det er sagt, så synes jeg ikke vi kan klage, sier hun i et intervju med Irish Times .

Denne uken spiller Suzann Pettersen AIB Ladies Irish Open ved Killeen Castle, en turnering hun vant for to år siden.

Denne turneringen er ekstra interessant i år fordi neste års Solheim Cup, lagkonkurransen mellom USA og Europa, spilles på nettopp denne banen.

- Jeg er nysgjerrig på å se banen foran neste år. Men jeg møter ikke bare opp til en turnering. Jeg prøver alltid å ta med meg mitt beste spill og spille så godt jeg kan, sier hun.

Veldig sliten
Etter Irish Open blir det endelig en liten spillepause for Suzann Pettersen. Da skal hun hjem til Norge for å promotere Suzann Junior Challenge. Deretter følger to turneringer i USA før hun kan ta en lengre pause i fire til seks uker.

– Jeg er virkelig sliten nå. På sisterunden av British Open forrige uke følte jeg virkelig hvor utkjørt jeg egentlig er, sier hun til golferen.no.

Marianne Skarpnord spiller også turneringen i Irland, der hun ble nummer to bak nettopp Suzann Pettersen i 2008.

Her kan du følge turneringen direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.