RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantomrunde av Brovold

Foto: Atle Jansson (Norges Golfforbund)
Sist oppdatert:
Lars Petter Brovold gikk en utrolig 61-runde og spilte seg opp 134 plasser under andre runde av kvalifiseringen for neste års europatour. Nordmannen er nå på 4. plass.

Tre nordmenn er på plass i San Roque i Spania for å forsøke å kvalifisere seg for neste års europatour. Både Jan Are Larsen, Lars Petter Brovold og Øyvind Rojahn fikk en grusom start på turneringen, men samtlige spilte seg opp under dagens runde.

Amatør-golfer
Den som imponerte mest var Lars Petter Bovold. Med to eagles og sju birdies gikk han en fantastisk 61-runde, og avanserte med det 134 plasser. Sammenlagt er 25-åringen på en fjerdeplass, bare to slag bak engelskmannen Simon Wakefield som leder på minus 6.

Brovold er en av bare tre amatører som deltar i turneringen.

Øyvind Rojahn var nummer 149 etter å ha gått åtte over par i går, men spilte seg opp til delt 80. plass etter fredagens 69-runde (tre under par).

Rojahn på hugget
Også Jan-Are Larsen viste fredag at gårsdagens svake runde var et arbeidsuhell. Larsen gikk på par i dag, en forbedring på seks slag fra i går. Dermed spilte 28-åringen seg opp fra 121. til delt 91. plass.

Det skal spilles seks runder under kvalifiseringsturneringen i Spania. Etter fire runder blir det en cut, hvor de 75 beste går videre til de to siste rundene. Etter de første 36 hullene ligger Brovold godt an til å klare cuten. Rojahn har ett slag opp til delt 65. plass, mens Larsen må hente inn to slag for å få spille de to siste rundene.

De 35 beste spillerne etter seks runder får delta i den såkalte kategori 11 på europatouren neste år. Resten, fra 36. - 75. plass, havner i kategori 14 , og får spille noen få turneringer på europatouren, og får nærmest fast plass på Challenge-touren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere