RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Derek Blair (Afp)

Feller Tiger om tre uker

Denne mannen overtar tronen etter Tiger Woods uten å slå et eneste slag.

Lee Westwood (37) heter mannen som etter alle solemerker blir den neste verdenseneren i golf.

Tiger Woods har vært ubestridt ener de siste fem årene, men etter skandaleavsløringene i fjor og en påfølgende middelmådig sesong er det nå klart for troneskifte.

Til topps uten å spille
Faktisk vil engelske Lee Westwood ta over tittelen som verdens beste golfspiller uten å slå et eneste slag. Westwood er nemlig skadet, og vil ikke spille turneringer før i november.

Det skal heller ikke Tiger Woods, og dermed vil Westwood ta igjen Tiger.

Golfrankingen baserer seg nemlig på en formel for gjennomsnittsprestasjoner i løpet av de siste 24 måneders spill. I løpet av de neste ukene vil Tiger miste flere poeng en Westwood, og dermed vil vi få en ny verdensener.

Se verdensrankingen her.

En slik ære vil komme som kronen på verket for Westwood, som har hatt en berg-og-dalbane-karriere. Karrieren hans så nærmest ut til å være over for ni år siden, etter at han hadde rast fra fjerdeplass i verden til en plass utenfor de 250 beste.

Hører bare på seg selv
Westwood forklarer suksessen med utholdenhet og tålmodighet.

- Mye guts og målbevissthet, selvransakelse til tider, og å ta ansvar for min egen golfsving samt bare å høre på en person - meg, sier Westwood.

Westwood kunne blitt verdensener allerede denne helgen, men klarte bare en 11. plass under Dunhill Links-mesterskapet. Seier eller andreplass hadde gjort jobben.

Nå må han vente til 31. oktober i stedet. Men da kan gleden bli kortvarig. Den første helgen i november spilles nemlig HSBC Championship i Shanghai, og der vi både Tiger Woods, verdenstreer Phil Mickelson og verdensfirer Martin Kaymer delta - og alle vil kunne kapre Westwoods førsteplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere