RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfulgt Sørenstam vant med åtte slag

Sist oppdatert:
Annika Sørenstam spilte sin siste runde av Kraft Nabisco Championship med tre livvakter rundt seg. Siden april i fjor er hun blitt forfulgt av en mann.

Mens Sørenstam allerede lørdag ødela spenningen i turneringen (hun vant med åtte slags margin, red.anm), utspant det virkelige dramaet seg utenfor golfbanen. Mannen fulgte Sørenstam som en skygge hele veien, men han hadde ingen mulighet til å forstyrre henne. Tre livvakter fotfulgte henne overalt hvor hun gikk.

- Han går nær meg og mumler for seg selv, sier Sørenstam til Aftonbladet.

Sårbare
Det er bare et tau som skiller spillerne fra horden av tilskuere som følger spillet. Når spillerne forflytter seg fra ett hull til et annet, må de bevege seg inn blant publikum. Da er de som mest sårbare.

- Man må passe seg. Men det føltes trygt å ha livvaktene ved min side. De har møtt meg på morgenen og vært med meg til jeg har reist på kveldene, forteller hun videre.

Mannen har forfulgt Sørenstam helt siden en LPGA-turnering i Atlanta i slutten av april i fjor.

- Jeg vet ikke hvem mannen er eller hva han heter, og jo mindre jeg vet, desto bedre er det, forklarer hun.

Planla feiringen
At hun er blitt forfulgt av mannen, virket ikke å plage henne i det hele tatt under Kraft Nabisco Championship. Hun ledet med fem slag før den siste runden, og var faktisk så sikker på å vinne årets første major-turnering, at hun planla feiringen allerede før sisterunden. Da hun senket putten på det siste hullet, stormet hennes mamma, pappa og lillesøster ut på greenen og sprutet henne ned med champagne.

- Vi hadde snakket om at de skulle gjøre noe, sier Sørenstam. Hun kunne ha spilt runden på sikkerhet, men valgte isteden å kjøre på. Det endte med 68 slag og en seiersmargin på åtte slag.

- Det har vært en utrolig uke. Alt har stemt, ikke bare golfen. Det har vært grønne lys overalt der jeg har kjørt, og radioen har spilt min musikk. Dette er en påskeuke jeg kommer til å huske i lang tid framover, sa hun.

Sørenstam, som ligger midt i en skilsmisse med ektemannen David Esch, sikret seg dermed den første skalpen av de totalt fire major-turneringene hun har sagt hun skal vinne i år. Tradisjonen tro ble seieren feiret ved at hun hoppet i vanngraven. Både søsteren og Sørenstams mor deltok.

Andre idrettsutøvere som er blitt forfulgt:

Monica Seles – ble knivstukket i 1993 av en tennisfan som var besatt av Steffi Graf.

Martina Hingis – 46 år gamle Dubravko Rajcevic ble i 2001 dømt for å ha forfulgt henne i Florida. Han ble pågrepet under en turnering i Key Biscayne.

Serena Williams – våget ikke gå ut av frykt for den tyske studenten Albrecht Stromeyer. 34-åringen fulgte henne verden rundt.

Anna Kournikova - 40 år gamle William Lepaska svømte over til Kournikovas hus, men havnet i feil hage. Han ble pågrepet av politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere