*Nettavisen* Sport.

«Gåsa» og «Monty» på Tiger-jakt

Foto: (AFP/Scanpix)

Tiger Woods viste menneskelige trekk på den tredje runden av The Open.

17.07.05 09:55

Sørafrikanske Retief «The Goose» Goosen gikk den tredje runden seks under par lørdag, og ligger dermed ni under par totalt på en delt tredjeplass. Den plassen deler han med hjemmefavoritten Colin Montgomerie.

Tiger Woods leder stadig turneringen, men slet mer lørdag enn de to foregående dagene. Woods klarte bare en under par, og ligger dermed 12 under før den siste dagen.

På andreplass ligger spanske José Maria Olazábal med ti under par, etter å ha gått fire under par lørdag.

Woods måtte tåle tre bogeyer lørdag, den første allerede på det andre hullet. Etter å ha rettet opp det med en birdie på det femte, feilet verdenseneren stygt på utslaget på det sjette. Han sendte ballen langt ut til siden og inn i et buskas. Derfra måtte han droppe ut med et straffeslag, og en ny bogey ble resultatet.

Mens Tiger slet var det mange som spilte solide runder lørdag. Danske Søren Hansen gikk ut tidlig og noterte seg for en 66-runde, seks under par, og klatret med det til en delt niendeplass. Olazábal gjorde en sterk 68 runde, det samme gjorde US Open-vinner Michael Cambbell.

Klikk på bildet for å forstørre.

De tøffeste utfordrerne til en ny Tiger-seier på St. Andrews ser altså ut til å bli José Maria Olazábal, Colin Montgomerie og Retief Goosen. Og Goosen har noe å hevne.

Sørafrikaneren ledet US Open før den siste runden for tre uker siden med tre slag. Men en katastrofal runde på 81 slag sendte Goosen hodestups nedover resultatlistene. Det har han ingen planer om å gjenta.

- Det var bare «one of those things», sier Goosen til AP.

På Pinehurst No. 2 for tre uker siden ledet Goosen med to slag på Michael Campbell, som til slutt vant turneringen. Også nå ligger Campbell to slag bak Goosen.

- Det ser ut som en reprise av Pinehurst. Goose er der to slag foran meg, også er det Tiger og en haug andre karer, sier en offensiv Campbell, som godt kunne tenke seg å vinne en major på denne siden av Atlanteren også.

Selv om Tiger sjelden gir fra seg en ledelsen den siste dagen av en golfturnering er det såpass mange gode spillere bak ham at han ikke skal føle seg altfor trygg.

- En av oss må klare å legge press på ham, sier Colin Montgomerie.

Stillingen før siste dag:
1 Tiger Woods, USA, 66 67 71 204 -12
2 José Maria Olazábal, SPA, 68 70 68 206 -10
T3 Retief Goosen, RSA, 68 73 66 207 -9
T3 Colin Montgomerie, SCO, 71 66 70 207 -9
T5 Brad Faxon, USA, 72 66 70 208 -8
T5 Sergio Garcia, SPA, 70 69 69 208 -8
T7 Michael Campbell, NZL, 69 72 68 209 -7
T7 Vijay Singh, FJI, 69 69 71 209 -7

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.