*Nettavisen* Sport.

Gikk sin nest svakeste runde

Foto: Lucas Dawson (Getty Images)

Tross gode forberedelser, gikk det ikke veien for Suzann Pettersen i sesongåpningen.

09.02.12 10:53

Suzann Pettersens første turneringsrunde for året under Women’s Australian Open er en runde hun nok fort vil glemme, selv om hun dro nærmest ens ærende til Australia for å spille Royal Melbourne.

- Jeg har hatt et par gode treningsrunder på banen. Denne banen er desidert en av de mest utfordrende banene jeg har spilt på, noe jeg liker. Hvert hull er en utfordring og her er fokus og forberedelser viktig, sa Tutta til Nettavisen før åpningsrunden.

Utfordrende var ingen overdrivelse. Med fem bogeyer og to dobbeltbogeyer ble det en marerittaktig start for den norske jenta. To birdier gjorde at åpningsrunden gikk på 80 slag. Det er hennes nest dårligste score på LPGA-touren noensinne. Bare en 81-runde under Evian Masters i 2007 har vært dårligere for Suzann. Likevel ble 2007 Suzanns beste sesong med til sammen fem seire, så kanskje er det et godt tegn.

Se Suzanns scorekort her.

Suzann ligger nede på en 124. plass og må levere en kanongod runde fredag for å klare cuten i turneringen.

- Ikke mye å skrive hjem om dette. Forhåpentligvis har jeg slått nok slag til å få bort rusten. I morgen er en ny dag, skriver Suzann på Twitter etter runden, og koster på seg et smiletegn på slutten.

Bedre gikk det for Norges andre deltaker i turneringen, Marianne Skarpnord. Hun gikk sin første runde ett slag over par etter to bogeyer og en birdie. Det gir en 32. plass for Sarpsborg-jenta.

Se Mariannes Scorekort her.

Amerikanske Stacey Lewis og australske Sarah Kemp leder turneringen fire slag under par. Verdensener Yani Tseng ligger ett slag bak på delt tredjeplass med Brittany Lincicome og Julieta Granada.

Se ledertavlen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag