*Nettavisen* Sport.

Golfdrømmen knust av brevtabbe

Henrik Bjørnstad spiller ikke kvalifisering til neste års PGA-tour. Påmeldingen ble nemlig borte i posten.

29.10.06 15:42

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Henrik Bjørnstad kom ikke blant det 150 beste i årets PGA-tour. Dermed måtte nordmannen melde seg på vinterens kvalifisering. Dessverre for vårt norske golfess ble denne søknaden rotet bort av et budfirma i Sverige.

- Det er en rekke frister i PGA-sammenheng, og en av dem er når påmeldingen til kvalifiseringen skal være inne. Vi sendte denne inn en drøy uke før fristen gikk ut, men dessverre kom påmeldingen aldri frem, sier Bjørnstads svenske agent Johan Elliot.

Via PC
Det hadde også vært mulig for Bjørnstad å melde seg på elektronisk via PGAs servere. Dette krever bare et par tastetrykk, men Elliot hevder at han ikke visste om denne muligheten.

- Vi hadde ikke informasjon om at dette kunne gjøres via PC. Jeg tar alt ansvaret, og det er veldig tungt for meg. Henrik ringte for et par uker siden og spurte om alt var under kontroll når det gjaldt påmeldingen. Jeg ga ham et positivt svar, men dessverre ble altså brevet rotet bort av budfirmaet, sier agenten.

Tabben betyr at Bjørnstad må spille på Nationwide-touren neste sesong, der både pengene og oppmerksomheten er langt mindre enn i PGA-sirkuset.

- Jeg reagerte med sjokk da jeg fikk beskjeden fra Johan, men slike feil kan dessverre skje. Nå har jeg spilt god golf i det siste, og var godt foreberedt på kvalifiseringen. Nå blir det spill på Nationwide neste år, og jeg får bare gjøre det beste ut av situasjonen, sier Bjørnstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Saksøker ikke
Hendelsen kommer ikke til å få konsekvenser for budfirmaet som rotet bort brevet.

- Vi kommer ikke til å saksøke for tapte inntekter. Brevet forsvant på svensk jord, og det juridiske systemet i Sverige gir nok ikke hjemmel for et slikt søksmål, sier Elliot.

Sportssjefen i Golfforbundet, Jan-Erik Aalbu, var minst like sjokkert som Bjørnstad da han fikk beskjeden.

- Henrik ringte meg, og spurte om jeg satt. Jeg trodde han hadde krasjet bilen eller noe slik, og jeg skulle nesten ønske det var tilfelle. Nå blir det ikke PGA-tour neste år, men Henrik har mange gode år igjen på golfbanen, sier Aalbu.

Motivert
Hovedpersonen bedyrer at han er toppmotivert for å fortsette med golfen, til tross at det blir lite kirsebærspising med de store neste sesong.

- Golfen er fortsatt like morsom for meg. Forskjellen nå er at jeg må spille på andre steder og i en annen liga neste sesong. Jeg har forbundet i ryggen, og håper de hjelper meg videre slik at jeg kan drive med det jeg synes er morsomst i livet, sier Bjørnstad.

Nordmannen har flere muligheter til å kvalifisere seg til PGA-touren i 2008. Han kan enten bli blant de 20 beste sammenlagt på Nationwide-touren, vinne tre turneringer i løpet av sesongen eller gå igjennom den regulære kvalifiseringen.

- Jeg har veldig stor tro på at jeg blir blant de 20 beste på Nationwide-touren, og da blir det PGA-tour i 2008, avslutter en kampvillig Henrik Bjørnstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.