Gå til sidens hovedinnhold

Golfekspert hevder utøverne bruker Zika-viruset som falsk unnskyldning for å slippe OL

Hele 17 golfspillere har takket nei til å delta i OL.

Golf er på OL-programmet for første gang siden 1904. Under OL i Rio de Janeiro, regnet man derfor med å se alle verdens beste golfere. Problemet er at de én etter én har meldt avbud. Grunnen de bruker? Zika-viruset. Det skal dog ikke være hele sannheten, skal vi tro rykter innad i golf-miljøet.

Matthew Ruddy, som har jobbet for golfmagasinet Golf Digest i en årrekke, mener det ligger mye mer til grunn enn Zika-frykt når golferne melder avbud til OL.

- Zika er en unnskyldning, som egentlig er en kombinasjon av mange grunner. Det er stress å dra dit. De har stram timeplan. De må gjennom doping-kontroller. Det vil bare bli en liten seier å vinne OL-gull, sammenlignet med å vinne en Major-turnering. Det er mindre sponsorpenger i OL. Alt i alt er det mer risiko enn belønning for spillere som Rory McIlroy eller Jason Day å delta, hevder Ruddy ifølge Yahoo.

17 golfere dropper OL

Så langt har hele 17 golfere sagt at de kommer til å droppe OL. Sist ut er tredjerankede Jordan Spieth fra USA. Også verdensstjernene Rory Mcllroy, Jason Day og Dustin Johnson har takket nei til OL-spill.

Lee-Ann Pace er eneste kvinne som har takket nei til å delta i OL.

ESPNs Mike Greenberg mener arrangørene av OL kan takke seg selv for den labre deltakelsen.

OL-golf blir nemlig spilt på akkurat samme måte som en vanlig golfturnering. Greenberg savner at OL har en egen twist på golfen, for å gjøre den mer attraktiv. Slik det er nå, blir OL det samme som en liten golfturnering, hvor man ikke oppnår særlig høy status av å vinne.

- Det finnes ikke en grunn på jord til at golf skal være OL-gren. Det er ingen spillere i verden som heller vil vinne OL enn en Major, eller noen av de andre turneringene på PGA-Touren, hevder Greenberg.

Han har ingen problemer med å forstå at golferne prioriterer bort mesterskapet.

- Trist

Jack Nicklaus regnes som en av tidenes største golfere. Han synes, i motsetning til Greenberg, at det er trist at OL ikke blir prioritert.

- Jeg synes det er trist. Det er trist for OL og det er trist for spillet golf, sier Nicklaus ifølge The Big Lead.

- Det som bekymrer meg, er at om dette fortsetter, så får golf kanskje ikke stå på programmet ved neste OL. Golf vokser stadig som sport, men om man ikke får fortsette som en OL-gren, kan man miste det momentumet, frykter amerikaneren.

Avgjørelsen for hvilke grener som blir tatt med til neste OL, tas ikke før om et år.

OL i Rio de Janeiro starter 5. august. Golfturneringen går fra 11.-20. august.

Under ser du OLs offisielle ranking av sine deltakere:

Menn:
1) Bubba Watson (USA) 2) Henrik Stenson (Sverige) 3) Rickie Fowler (USA) 4) Danny Willett (Storbritannia) 5) Justin Rose (USA) 6) Sergio Garcia (Spannia) 7) Patrick Reed (USA) 8) Matt Kuchar (USA) 9) Rafa Cabrera Bello (Spania) 10) Byeong Hun An (Sør-Korea).

Norsk: 53) Espen Kofstad.

Kvinner:
1) Lydia Ko (New Zealand) 2) Brooke M. Hendersen (Canada) 3) Inbee Park (Sør-Korea) 4) Lexi Thompson (USA) 5) Sei Young Kim (Sør-Korea) 6) Amy Yang (Sør-Korea) 7) Ariya Jutanugarn (Thailand) 8) In Gee Chun (Sør-Korea) 9) Stacy Lewis (USA) 10) Anna Nordqvist (Sverige).

Norske: 14) Suzann Pettersen 40) Marianne Skarpnord.

60 utøvere av hvert kjønn skal spille OL-turneringen i Brasil.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?