RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Golfess med vanvittig runde

MAGISK: Rory McIlroy hadde en dag for rekordbøkene på golfbanen under PGA-turneringen Wells Fargo Championship i Charlotte lørdag.
MAGISK: Rory McIlroy hadde en dag for rekordbøkene på golfbanen under PGA-turneringen Wells Fargo Championship i Charlotte lørdag. Foto: Jeff Gross (Afp / Getty / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Viste verden hvem som er best.

Rory McIlroy beviste lørdag hvorfor han i øyeblikket er verdens beste golfspiller. Nordiren gikk tredjerunden under PGA-turneringen i North Carolina 11 slag under par.

McIlroy startet dagen tre slag bak teten, men satte så definitivt skapet på plass med en runde helt utenom det vanlige. De første ni hullene gikk verdenseneren fem slag under par, og deretter fortsatte 26-åringen å produsere birdier.

De sju neste hullene gikk McIlroy seks slag under par, før han avsluttet med to hull på par. Det ga en runde på totalt 61 slag, hvilket er ny banerekord.

- Da jeg var åtte slag under par etter 13 hull, tenkte jeg at det kunne være en sjanse for banerekord, sa McIlroy etter at runden var over.

Totalt er nordiren 18 slag under par etter tre runder. Det holder til klar ledelse foran siste dag av PGA-turneringen i North Carolina. Amerikanske Webb Simpson er annenmann etter dag tre, men ligger fire slag bak den suverene lederen. Deretter følger Robert Streb, ytterligere tre slag bak McIlroy.

- Nå må jeg bare glemme det som skjedde i dag. I morgen er det en helt ny dag. Jeg har en ledelse, men jeg må fortsette å spille bra. Det er ingen grunn til å spille defensiv golf, så jeg må fortsette å spille for birdier, sa McIlroy.

På lørdagens siste hull var for øvrig 26-åringen en smule heldig. Utslaget havnet bare en liten meter fra en bekk. Hadde McIlroy landet i den, kunne fort slag gått tapt.

Verdenseneren, som har vunnet turneringen i North Carolina én gang tidligere, må nå finne seg i å være storfavoritt til å vinne helgens turnering. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere