Goosen mestret det ekstreme best

Sør-Afrikas Retief Goosen mestret de ekstreme forholdene på Shinnecock Hills best, og vant US Open for andre gang i karrieren i går kveld.

21.06.04 07:35

Goosen, som vant US Open da den ble spilt på Southern Hills i Tulsa i 2001, vant med to slags margin foran Phil Mickelson.

- Da Phil begynte å spille strålende på back nine, visste jeg at jeg måtte holde trykket oppe, sa Goosen til Reuters etter runden.

Ti over på Tiger
Sør-afrikaneren var omtrent den eneste som klarte å holde scoren sin under par (-4). Til sammenlikning endte Tiger Woods på delt 17. plass med hele ti over par.

Det sier litt om hvor vanskelige forholdene var. Greenene var steinharde, flaggplasseringene ubarmhjertige, i tillegg til at vinden var lunefull. Med andre ord: var ikke spillerne ekstremt presise, kunne slagene rulle på. Gjennomsnittsscoren på den siste runden ble hele 78,7.

Mickelson endte på andreplass i turneringen for tredje gang på de siste seks årene. Han ledet med ett slag da det gjensto to hull å spille, men pådro seg en dobbelbogey på det 17. hullet etter at han treputtet fra tre meter og inn.

Slet for par
- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg spilte kanskje min beste golf noensinne, men måtte slite for å holde par.

Jeff Maggert endte på tredjeplass på en over par, mens Mike Weir og Shigeki Maruyama delte fjerdeplassen.

Ernie Els hadde en katastrofal dag på banen. Han lå helt i toppen etter tre runder, men var åtte over par etter de ni første hullene søndag. Sisterunden gikk han på 80 slag, hans verste US Open-runde noensinne.

Han delte likevel niendeplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag