RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greg Norman disket etter feil dropp

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Greg Norman ble disket under lørdagens runde av Asian Open i golf. " Hvithaien" droppet ballen feil etter å ha havnet i et vannhinder.

- Jeg var rett og slett uoppmerksom. Jeg har ingen andre enn meg selv å skylde på, sa veteranen etter fadesen.

Norman lå åtte under par da han havnet i vannet på utslaget på 17. hull på Tomson Pudong Gold Club i Shanghai i Kina. "The Great White Shark", som han kalles, droppet ballen ved siden av hullet, og spilte videre derfra.

Men reglene sier at spilleren skal slå ballen på nytt fra utslaget, eller fra droppsonen 70-80 meter bak vannet, med ett straffeslag. Det var aldri tvil om at Norman skulle diskes.

- Dette var et alvorlig brudd på reglene for vannhinder, og ettersom feilen ikke ble rettet opp før utspill på neste hull, måtte han diskvalifiseres, sier hoveddommer Andy McFee til nyhetsbyrået AP.

Norman sa han trodde den malte linjen ved siden av hullet var rød, noe som i så fall ville medført at droppen var korrekt. I stedet var det en gul linje, som indikerer at spilleren skal returnere til droppsonen eller utslagsstedet.

Norman endte på dobbelbogey på hullet, og dermed 71 slag på runden. Det ville plassert ham på 8. plass etter tre runder av 1,5 millioner dollars-turneringen.

Det er andre gang i år 49-åringen diskes. I Honda Classic i Florida i mars disket han seg selv etter å ha spilt et provisorisk utslag feil.

Norman opplyser selv at lørdagens blunder fjerde gang i karrieren at han roter med reglene for vannhinder.

Før siste runde av Asian Open leder Simon Dyson med 15 under par. Miguel Angel Jimenez og Prayad Marksaeng deler 2. plassen, 8 under par.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere