Gå til sidens hovedinnhold

- Helt forferdelig

Og for en gangs skyld snakket ikke Tiger Woods om seg selv.

Det var tøffe forhold som ventet verdens beste golfspillere på Pebble Beach i California under første runde av årets US Open.

Bare ni av 156 spillere fikk satt sammen runder under par. Engelske Paul Casey, Brendon de Jonge fra Zimbabwe og amerikaneren Shaun Micheel leder turneringen, med to slag under par etter første runde.

For Tiger Woods ble det en middels dag. Han er fem slag bak lederne etter tre over par med bogeyer på hull 9, 16 og 18.

Les også: Massakren på Winged Foot

Klaget på greenene
Til tross for at han traff greenen på alle innspill på de første ni hullene. Pebble Beach er en bane med usedvanlig små greener, og med vind rett inn fra Stillehavet i tillegg var det en stor prestasjon. Men likevel ble det ingen birdier på Tiger, som la noe av skylden på greenene.

- Greenene er helt forferdelige, sa Woods, som vant med rekordmarginen 15 slag sist US Open ble spilt på Pebble Beach, i 2000.

Nå føler han seg ikke like stødig.

- Du vet at ballen kommer til å sprette rundt over alt, og du må ikke gi deg selv en lang andreputt, klaget verdenseneren.

Nettavisen har spilt Pebble Beach: Svinedyr og grisevakker

Heller ikke utfordreren til tittelen som verdens beste golfspiller, Phil Mickelson, var fornøyd med det som skjedde på greenen, men han skyldt på seg selv, ikke på banen.

- Jeg puttet helt skrekkelig. Det er veldig frustrerende å misse på så mange muligheter. Jeg slår ballen godt, men jeg må bare bli skarpere på greenen, sier Mickelson til Reuters.

Norsk suksess: Merk deg navnet

Spiller for syk mor
For Shaun Micheel, som er i delt ledelse, var ekstra spesielt å spille torsdag. Han har dedisert sin innsatts til sin mor Donna, som er alvorlig kreftsyk.

- Hun har hatt mange dårlige dager. Jeg spiller virkelig for henne, og det er godt å spille for noen andre enn seg selv, sier Micheel, som vant PGA-mesterskapet i 2003.

Se stillingen i US Open her.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her