Her ryker alt

Foto: (AP/Scanpix)

Her har Dustin Johnson akkurat fått beskjed om at han ikke kan vinne US PGA-mesterskapet i golf på grunn av en juniortabbe.

16.08.10 11:08

Hadde han gått sistehullet på par, så kunne han vunnet hele turneringen alene.

I stedet endte det i fortvilelse for Dustin Johnson under US PGA-mesterskapet.

Gikk for seier
Tyske Martin Kaymer og amerikanske Bubba Watson hadde avsluttet turneringen 11 under par. Johnson ville være 12 under med par på sistehullet.

Da gikk alt galt.

Først leverte han bogey på sistehullet. Men da han var innstilt på omspill om seieren, kom en ny nedtur. Da ble han nemlig tildelt to straffeslag.

Johnson hadde nemlig ikke vært klar over at ballen lå i en bunker da han skulle slå det andre slaget.

Dermed grunnet han kølla (satte den i bakken bak ballen), og slo som vanlig. Det er ikke lov i en bunker.

Whistling Straits-banen har 1.200 forskjellige bunkere av ulik størrelse og form, men ballen hadde landet like utenfor fairway i et område med lite sand og med en masse tilskuere. Derfor tenkte han ikke mer på det. Og slo som vanlig.

- Jeg trodde jeg lå på et jordområde som publikum hadde trampet ned. Det var ikke i tankene mine engang at jeg var i en bunker, sa en trist Johnson etter fadesen.

Se tabben her:

HTML EMBED

Tysk seier
Johnson ble dermed bare nummer tre i turneringen, mens tyske Kaymer vant omspillet mot Bubba Watson om seieren. Det hele ble avgjort på tredje omspillshull.

Det er tredje gang i år at en relativt ukjent spiller fra Europatouren vinner en majorturnering i år. Nordirske Graeme McDowell vant US Open som første europeer på 40 år, sørafrikanske Louis Oosthuizen vant The open og nå vant altså tyske Martin Kaymer PGA-mesterskapet.

Tiger Woods endte for øvrig på delt 28. plass, og kom dermed på 12. plass i kampen om en Ryder Cup-plass. Det betyr at han ikke er en av de åtte som automatisk er klar for USAs lag, men at superstjernen er avhengig av et wildcard for å komme med.

Toppen av resultatlista:
-11: B Watson (US), M Kaymer (Ger)
-10: Z Johnson (US), R McIlroy (NI)
-9: J Dufner (US), S Elkington (Aus), D Johnson (US)
-8: C Villegas (Col), W Liang (Chi) Selected

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.