RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Historisk McIlroy i tet

Foto: AFP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordirske Rory McIlroy hadde tidenes beste score i US Open.

Etter to runder av US Open i Maryland seiler nordiske Rory McIlroy opp som klar kandidat til seieren.

22-åringen fulgte opp sin 65-runde fra torsdag, med en 66-runde på fredag. McIlroy brukte 131 slag, noe som er det laveste antallet på 36 hull gjennom tidene i US Open. Det gjør at han er 11 under par, men det kunne faktisk vært bedre.

Traff vannet
Før det 18. hullet sto nordiren med 13 under par. Det er, ifølge BBC, første gang i US Open sin historie at noen har nådd den scoren.

Dessverre slo McIlroy ballen i vannet og pådro seg en dobbeltbogey på det attende hullet, noe som var et lite skår i gleden. McIlroy var likevel en fornøyd mann da runden var over.

- Dette var i nærheten av den beste golfen jeg kan spille. Jeg har satt mange putter, spilt gode slag og ikke fått meg selv i så mye trøbbel, sier 22-åringen, ifølge The Guardian.

Leder med seks slag
De gode rundene har ført til at den nærmeste utfordren til McIlroy, Yang Yong-Eun fra Sør-Korea, er hele seks slag bak. Deretter følger fem spillere som er ni slag bak.

McIlroy har ikke vunnet en majorturnering tidligere, men ligger veldig godt an nå. Likevel vil han ikke innrømme at han allerede har sikret seg seieren.

- Jeg har satt meg selv i en veldig god posisjon, men jeg vet hva som kan skje. Det er viktig å holde seg fokusert og få dette gjort, sier han ifølge The Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere