RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hjemmehåp vant British Open

Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
42-åring vant den tradisjonsrike turneringen.

Det ble en overraskende seiersherre i The Open Championsship, som ble avholdt i Sandwich i Kent i England.

42-år gamle Darren Clarke, som ligger på 111. plass på verdensrankingen, var spilleren som kunne løfte «The Claret Jug» - trofeet som blir gitt til vinneren av The Open.

De fleste briter hadde Rory McIlroy som sitt store håp i turneringen etter hans seier i US Open, men 22-åringen levde ikke opp til forventningene.

I stedet var det en annen nordire som stakk av med seieren. Darren Clarke endte -5 etter fire runder på Royal St. George, og sikret seg en meget populær seier.

- Jeg vil gjerne takke der før støtten, sa Clarke til tilskuerne etter å ha fått troféet.

- Jeg kan ikke takke dere nok. Det er på grunn av deres støtte og heiarop at jeg står her, uttalte Clarke.

Mickelson med pangstart
Turneringen ble preget av dårlig forhold, og det var Darren Clarke som taklet forholdene best. 42-åringen ledet turneringen før sisterunden etter å ha gått fem slag under par. Han skulle raskt bli satt under press under den fjerde runden.

Veteranen Phil Mickelson startet forrykende. Amerikaneren gikk de sju første hullene på fem under par og lå plutselig likt med Clarke i ledelsen. Hjemmehåpet Clarke slo deretter tilbake med en eagle på det sjuende hullet og var dermed igjen alene i tet.

Den ledelsen holdt han helt ut. Nordiren spilte solid, mens de nærmeste utfordrerne Phil Mickelson og Dustin Johnson gikk på noe smeller underveis. Til slutt var det bare fire spillere som endte under banens par, noe som sier litt om hvor vanskelige forhold det var under turneringen.

Stjernefall
Nordirske Rory McIlroy var en av storfavorittene foran turneringen etter hans seier i US Open. 22-åringen hadde imidlertid ikke fått i gang spillet og var ni slag bak leder Darren Clarke før den siste runden.

Søndagens runde startet ikke så mye bedre, og McIlroy dro på seg en dobbeltbogey på det tredje hullet. Til slutt ble det skuffende sju over par på 22-åringen.

Tidligere i turneringen hadde både verdensener Luke Donald og verdenstoer Lee Westwood røket ut, etter at de ikke klarte cuten.

Darren Clarke holdt imidlertid hodet kaldt og kunne sikre seg sin største seier i karrieren. Tidligere har han to seire på PGA-touren og tretten seire på Europa-touren. Darren Johnson og Phil Mickelson delte andreplassen, etter å ha brukt tre slag med enn Clarke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere