Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hole in one kan koste deg dyrt ...

Foto: (BA/NIKITA SOLENOV)
... men enkelte selskaper kan spandere sjampisfesten for deg.

Hole in one er en stor opplevelse, men lykketreffet kan bli kostbart. Med mindre du er forsikret mot spandering i baren. Ja, det går faktisk an.

- De som er vitne til hole in one er berettiget til å få drinker i baren. Helst champagne, sier kommentator Per Haugsrud i Viasat Golf til BA.no.

Han har inntrykk av at de fleste overholder denne «eldgamle tradisjonen». Opplevelsen behøver nødvendigvis ikke koste skjorten.

Norges Golfforbund (NGF) har lenge hatt en avtale med If som åpner for at de tar regningen for deg.

For medlemmer i NGF som har tegnet golfutstyrsforsikring og slår hole in one på golfbanen, dekker forsikringen utgifter til bevertning for inntil 4000 kroner. Det eneste som kreves av sikrede er å sende selskapet bekreftelse fra medspillere og kvittering for utgiftene.

Fri bar

Også Eurocard har en Hole in One forsikring. De dekker den obligatoriske feiringen med inntil 3600 kroner.

Betingelsen er at ballen går i hullet på ett slag på en norsk bane. Det kreves også et scorekort signert av spiller og markør, samt attest av golfklubben. Feiringen må dessuten finne sted på samme dag og bane som hole in one ble oppnådd.

Per Haugsrud

- I proffenes verden hender det at de kliner til med fri bar. Gutta som spiller profesjonelt har god råd. De tåler å spandere på et par hundre mennesker, sier Per Haugsrud.

Stor happening

Da han selv var aktiv golfspiller slo han fire hole in one i turneringssammenheng.

- Jeg var ikke gjerrig, jeg. He he. Det stempelet kan man ikke ha. Image is everything. He he. Alle skålte i champagne, sier han og ler litt til.

- For vanlig menigmann er det sjelden mer enn en håndfull som ser det. Såpass må man kunne stå i. Sjansen for hole in one er tross alt ganske mikroskopisk. Det er en stor happening for både amatører og profesjonelle, sier Haugsrud.

Hvis feiringen ikke skjer i klubbhuset fordi mange kjører bil, bør man passe på å gjøre det ved en senere anledning, mener Haugsrud.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!