RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fjor gikk det opp et lys for Tutta. Det skal hun dra nytte av nå


LADER OPP. Golferen Suzann Pettersen.
LADER OPP. Golferen Suzann Pettersen. Foto: Sam Greenwood (AFP / NTB scanpix)
- Jeg fant ut hvordan man skal spille bra på slike baner.

Suzann Pettersen forbereder seg til British Open i golf med spill i Ladies Scottish Open denne uken.

Den norske golfproffen innleder førsterunden fredag ved lunsjtider på Dundonald-banen i Aberdeen. Dette er en såkalt linksbane, som også British Open i Turnberry neste uke skal spilles på.

En linksbane er den eldste typen av golfbaner og ligger ofte ved kysten. Banene har ofte sandet jordsmonn og det er få vannhindre. De ligger åpent til, og det er få eller ingen trær rundt banene.

- Jeg liker å samle på seirer rundt om i verden, og dette er et sted jeg ikke har lyktes helt ennå. Jeg har vært i nærheten de siste årene, og jeg endte på annenplass i fjor i The Open på Birkdale. Da fant jeg ut hvordan man skal spille bra på disse banene. Jeg håper at jeg kan være enda mer komfortabel med linksbanene før neste uke på Turnberry, sa Tutta på en pressekonferanse onsdag.

- Den perfekte oppladning

Pettersen er for tiden ranket som nummer sju i verden, men har en tredje- og en annenplass å se tilbake på i de to forrige British Open-turneringene, den fjerde av årets fem kvinnelige majorturneringer.

- Hadde jeg ikke deltatt her hadde jeg nok vært i Turnberry allerede. Nå kan jeg konsentrere meg på denne turneringen og så dra dit søndag kveld. Det er bare å sette seg i bilen, og vips så er man der. Jeg kan stå opp mandag morgen og allerede være på plass og konsentrere meg om turneringen. De andre vil fortsatt være opptatt med reisen fra USA, sa Tutta.

- Jeg føler dette er en perfekt oppladning, og at jeg allerede er et skritt foran de andre. Og naturligvis er jeg her for å vinne, sa Pettersen.

Trekkplaster

Tutta er ett av de store trekkplastrene til helgens turnering i Aberdeen. Det norske golfesset har vært med i toppen i 16 år og hun kan se tilbake på 21 seire på LPGA-touren, inkludert to majorturneringer.

- Det er flott å være tilbake i Skottland. Jeg har aldri spilt en turnering så tett opp til British Open. Denne gangen bestemte jeg meg for å gjøre en liten forandring på det for virkelig å begynne og elske links-golf.

Hennes forrige seier på golfbanen var i Ontario i Canada tidlig i juni, mens hun misset cuten i US Open for 14 dager siden. Etter den skuffelsen dro Tutta tilbake til Europa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere