RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Immelman vant Masters

Sist oppdatert:
Seieren i Masters toppet en traumatisk start på 2008.

Trevor Immelman gikk til topps i helgens Masters-turnering, den første majorturneringen for året på PGA-touren. Men sørafrikaren har hatt andre ting enn golf å tenke på de siste månedene.

For fire måneder siden måtte han hasteopereres for å fjerne en svulst i magen.

Berg-og-dalbane
- Dette har vært den ultimate berg-og-dalbanen, og jeg hater berg-og-dalbaner, sa 28-åringen til pressen at han tok sin første majortittel.

Han forklarer:

- Jeg vant Nedbank Challenge i Sør-Afrika den ene uka, og uka etter ble jeg operert for å fjerne en svulst. Og her er jeg, etter å ha misset cuten forrige uke, som Masters-mester. Det er det sprøeste jeg har hørt om.

Trevor Immelman holdt nervene under kontroll, og var til slutt tre slag bedre enn Tiger Woods. Immelman ble dermed den første sørafrikaneren til å vinne Masters siden Gary Player gjorde det for 30 år siden. Stewart Cink og Brandt Snedeker delte 3. plassen.

Tiger Woods, som hadde fire majorseirer på rad i årets sesong som sitt store mål, snublet allerede på første hinder. Og verdens beste golfspiller samler ikke på 2. plasser.

- Jeg hadde det rett og slett ikke denne uka. Jeg senket ingen putter. Jeg slo ballen godt nok til å sette press på Trevor, men jeg slet med puttingen. Du har gode uker og du har dårlig uker, og dette var definitivt ikke en av mine beste, oppsummerte han etterpå, ifølge Reuters.

Immelman, som ble kåret til årets nykommer på PGA-touren for to år siden, visste tidlig at han skulle bli en profesjonell golfspiller.

Vil ha mer
- Jeg begynte å spille da jeg var fem år, og jeg forelsket meg kort og godt i sporten, og det var alt jeg ønsket å gjøre. Det sa jeg til foreldrene mine. Faren min tok opp alle tv-sendte golfturneringer, og jeg ønsket bare å sitte foran tv’en å se dem sammen med min bror, og bare drømme oss bort.

Men Immelman forventer mer av seg selv.

- Det gjør mye for selvtilliten, og nå som jeg vet at jeg har en majorseier, kan jeg forberede meg godt til de neste store turneringene, sier han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere