RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen krise uten Aalbu

Sist oppdatert:
Hva skjer med golfens gullgutt når Jan Erik Aalbu forsvinner til Vålerenga?

Les også: Imponerende golfdebut

Henrik Bjørnstad er frontfigur nummer én i Golf-Norge, og er også den utøveren som forbundet har satset mest på i 2006. Ett påfallende trekk ved 2006-sesongen hans, er imidlertid litt urovekkende.

Det er selvfølgelig et litt forenklet bilde av saken, men Bjørnstad stilte stort sett bra hver gang Jan Erik Aalbu var til stede, og dårlig hver gang han var alene. Og 1. januar forsvinner Aalbu til Vålerenga Fotball, der han tropper på som sportsdirektør.

Merkenavnet
- Når du ser hva han har spilt inn av pengepremier, har han spilt inn mest penger de gangene han har hatt folk til stede, bekrefter Aalbu overfor Nettavisen.

Og legger til:

- Nå skal ikke jeg overdramatisere min rolle, men det er ingen tvil om at da Henrik begynte å reise over, var han veldig mye alene. Jeg prioriterte Henrik veldig sterkt, og det var noe som vi var enige om i golfforbundet. Han var liksom merkenavnet vårt. Vi så at da han lyktes, fikk vi mye eksponering i media. Selv under OL i fjor fikk golf veldig mye omtale, fordi Henrik spilte veldig god golf i den perioden.

Aalbu har en logisk forklaring på den påfallende trenden:

- Når ting går tungt, og du er alene, så kommer du ikke på riktig spor igjen. Da maler du ned i samme gjørma hele tiden. Henrik er ikke den typen som ringer og skal gå ut på middag når det har gått dårlig. Da blir han veldig mye alene.

Camilla hjelper
Men dette problemet tilhører 2006-sesongen. I 2007 vil vi få se en helt annen Henrik Bjørnstad, tror Jan Erik Aalbu.

- Bare det at han har fått Camilla (kjæresten, red.anm.) over nå, kommer til å bli en enorm ressurs for Henrik. Da får han en som er der daglig, sier Aalbu.

Bjørnstad åpnet 2006-sesongen strålende, og lå faktisk helt i tet på en PGA-turnering under starten av fjerde og siste runde, før han til slutt endte på sjuendeplass i Buick Invitational i januar.

- Det var veldig spesielt. Han har vist at han har potensial til å hevde seg blant verdensstjernene, konstaterer den avtroppende golfsjefen.

Mistet kortet
Sesongavslutningen stod imidlertid ikke i stil, ikke på noen måte. Bjørnstad mistet plassen på PGA-touren, og agenten hans glemte til og med å melde ham på til kvalifiseringsspillet. Det blir dermed ingen norsk representant på PGA-touren i 2007.

- Henrik sluntret nok unna på en del ting som han i ettertid har sett at han gjorde for dårlig, både i forhold til golftrening, men også styrketrening. Det ser han nå, og det er han innstilt på å gjøre bedre til neste år.

- Når han klarer å ta tak i det som ikke var så bra, og videreutvikle de positive sidene, er jeg sikker på at vi kommer til å se en sterk Henrik til sommeren. Han er klar over hva som kreves, mener Aalbu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere